20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Bretten’de Türk Marketi Yandı

 

ASİP Başkanı Sedat Demir – Abdullah Arslan

BW-HABER

Bretten 9 Mayıs 2018


Almanya’nın Bretten kentinde Türk market yandı. Bretten kent merkezinde 9 Eylül Pazar sabahı şiddetli patlama sonrası başladığı iddia edilen yangın tüm marketi, yanında bulunan piza restorant ve araba tamirhanesini sardı. Piza restorant ve tamirhane önünde bulunan 7 araç ile birlikte yanan işyerleri  kullanılmaz hale geldi. 

Sabah erken saatlerde başlayan yangın dükkanların üstünde bulunan evleride etkiledi 20 kişi evlerinden tahliye edildi. Olaya Karlsruhe itfaiyesi anında müdahale etti. 150 personelle müdahalede bulunan Karlsruhe itfaiyesi yangını söndürmeyi başardı. 

Olay yerine gelen Bretten belediye başkanı Martin Wolff incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili açıklama yapan Wolff ‘ Çok üzgünüm, böylesine büyük bir yangın Bretten’de ilk defa oldu. Çok sayıda itfaiye ve polis memurumuz olaya anında müdahalede bulundu. Sevindirici tarafı can kaybının olmaması. Arslan ailesine çok geçmiş olsun, üzgünüm. Konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Yangının nasıl başladığı belli değil. Olay açıklığa kavuştuğunda gerekli açıklma yapılacak.” 

Fransa’da tatilden ayağının tozuyla olay yerine gelen Martin Wolff, Mevlana Market sahibi Abdullah Arslan’a geçmiş olsun dedi.

 

Yangın sonrası olay yerine gelen Avrupa Sivil İnsiyatif  genel başkanı Sedat Demir  olay ile ilgili olrak Bretten belediye başkanı Martin Wollf ve polisler ile görüştü. Sedat Demir, Mevlana market sahibi Ramazan Aslan’a geçmiş olsun dedi.