18/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Rastatt IGMG Bölgede Birlik ve Beraberliğin Merkezi

IMG_7071


BW-HABER     Rastatt


Almanya’nın Rastatt kentinde, IGMG Rastatt Camii 4500 metre kare alanda bölgenin en büyük kermesini düzenledi. Rastatt kentinin en hayırlı, “Hayır Çarşısı” nı kuran Rastatt İGMG;  Alman, Türk, ve diğer milletlerden bölge halkını ilk defa biraraya getirdi. Uluslararası nitetliğe doğru giden bölgenin tek hayırda yarışan çarşısı Rastatt İGMG’yi Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı ziyaret etti.

IMG_6986

Gürkan Avcı’yı  karşılan Rastatt İGMG başkanı Metin Pusmaz ( 45) “Hayır Çarşısına hoşgeldiniz.” dedi. 1991 senesinde kurulan Rastatt IGMG camii ve derneği hakkında bilgi veren Metin Pusmaz, yeni alınan arsanında camii alanına eklenerek, büyük geniş bir alan elde ettiklerini söyledi. Pusmaz, camide kadın kollarına ve gençlere ayrılan sosyal tesisleri tanıtarak, camilerin yaşam merkezi olduğunu söyledi. Camii gençlik kolları ile tanışan Gürkan Avcı; hem gençlere hemde bayanlara yönelik kursları Rastatt’ta açmak istediklerini söyledi.

Gürkan Avcı, “Haydi Türkçe Konuş Benimle” kampanyası ile başlatılan 26 farklı kurs verildiğini hatırlatarak kendilerininde bu kurslardan bir kaç tanesini Rastatt’a IGMG Mevlane camisinde açmak istediklerini belirtti.

Metin Pusmaz, Kadın ve Gençlik Kollarına, kermeste çalışanlara teşekkür ile başladığı konuşmasında, ” Karlsruhe Başkonsolosluğu olarak 8 ay önce bir kampanya başlattık, hedefimiz; gençler, hanımlar ve çocuklar, kampanyamızın adı “Haydi Türkçe Konuş Benimle” bizim hedefimiz; çocuklarımız asimile olmasın, dilini kültürünü,milli ve manevi değerlerini unutmasın, bilsin kimin torunu olduğunu hangi ceddin soyu olduğunu, hangi büyük ataların varisi olduğunu, tarihini, ülkesini vatanını büyük milletini unutmasın bu nedenle Osmanlı kursundan ney kursuna kadar güzel ülkemizin büyük medeniyetinin bütün nüvelerini burda siz değerli kıymetli vatandaşlara talim ve tedrist etmek için buradayız.” dedi.

26 Mayıs Perşembe günü başlayan kermes 29 Mayıs Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Kermese Türkiye’nin sevilen ilahiyatçısı Ömer Döngeloğlu katıldı. Bir çok ilahi gruplarının yanında çocuklar içinde eğlenceler düzenlendi.

4500 metre kare alanda kurulan kermeste Türk mutfağı önemli bir yere sahip. Alman dostlarında ilgisini çeken kermese farklı bir çok milletten insan katılıyor.

Ziyarette; eğitim gönüllüsü Kadir Karabayır, Rastatt IGMG yönetim kurulundan, Yılmaz Çil, Musafa Karakoç, camii din görevlisi Ahmet Özbek ( 52) ‘te hazır bulundu. Ahmet Özbek Rastatt Camiinde 1 yıldır görev yapıyor.

IMG_7026


IMG_7058


IMG_6977


IMG_6943


IMG_7072