20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Ziyarette Eğitim Konuşuldu

levent-polat

 BW-HABER    Karlsruhe 12 Ocak 2017

Avrupa Türk Demokratlar Birliği  (UETD) Baden Bölge Başkanı Levent Polat, Karlsruhe Müstakil İşadamları Derneğini, UETD Bölge Yönetim Kuruluyla birlikte ziyaret etti. Gündemin en önemli konusu yine eğitim oldu.
Levent Polat, heyette bulunan Hasan Şahin, Sami Balbay, Süleyman Sevimli ve Enes Şanlı ile MUSIAD Karlsruhe ofisinde iş adamlarıyla biraraya geldi.

Baden bölgesindeki Türk toplumunun sorunları ve eğitimin konuşulduğu görüşme, ileriki dönemde olası ortak projeler ile, her iki kuruluşun hem Türk iş dünyasına hemde bu topluma faydalı konularda yapılacak ortak etkinlikler  konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Levent Polat yaklaşmakta olan ‘Meslekte İlk Adım 2017’ fuarının önemine değinerek 300 firmanın Karlsruhe DM Arena’da gençlerin meslek yerleri bulması konusunda yardımcı olacağını bu konuda STK ların üstüne düşeni yapması gerektiğini belirtti. Levent Polat ” 21 Ocak tarihinde Karlsruhe kentinde düzenlenecek olan meslek fuarına UETD olarak bizlerde destek veriyoruz. Bu konuda çevremizi, vatandaşları, genç meslek adaylarının ailelerini bilgilendireceğiz.” dedi.

MÜSİAD Karlsruhe Başkanı Burhan Sağlam, meslek eğitimine büyük önem veren bir kuruluş olarak meslek fuarına gençler mutlaka katılmalarını, ileriki hayatlarını şekillendirecek meslek seçiminin en doğru yapılmasının önemli olduğunu belirterek, ” Bölgemizde 500 kişiye istihdam sağlayan işadamları olarak en büyük ihtiyaç duyduğumuz iyi yetişmiş kalifiye elemandır. Bu sebeple meslek eğitimi Almanya’nın kaliteli üretiminde bel kemiğidir. Gençlerimize meslek eğitimi yapmalarını bunun yanında farklı branşlarda meslek eğitimlerini tercih etmelerini öneriyoruz.” dedi.

Toplantıda toplumdaki büyük değişimler ve genel sorunlar üzerinde fikir alış verişinde bulunuldu.