23/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Avrupa Alevi Konfederasyonu Açıklaması CHP’yi Zor Duruma Soktu

cafer-kaplan1

BW-HABER


 

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) İnanç Kurulu Başkanı Hamm Derneğinin dedesi ve Üyesi olan Cafer Kaplan son yaptığı açıklma ile dikkatleri üzerine çekti. Avrupa Alevi Konfederasyonu ismiyle yapılan açıklamada, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun davetiyle, Necmettin Erbakan’ın 6. ıncı ölüm yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programa katılması üzerine bir basın bülteni yayınlandı.

Avrupa Alevi Konfederasyonumuzun kamu oyuna açıklaması.

BASINA ve KAMUOYUNA

24 yıldır bir türlü dinmeyen acı, adaletin yerini bulmadığı Sivas/Madımak davası ve CHP’nin “gaza”lar ile flörtü!

“Necmettin Erbakan’ın 6. ölüm yıldönümü vesilesiyle; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun daveti üzerine CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun anma programına katılması, bizleri derinden yaralamıştır.

Temel Karamollaoğlu; 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı sırasında Sivas Belediye Başkanı olup, Sivas Madımak Oteli önündeki katliam için toplanan gerici, şeriatçı, faşist güruha seslenip; katliamı bir “gaza” olarak algılayıp “Gazanız mübarek olsun” dediğini unutmadık.

Yine, Sivas Belediye Meclis üyesi ve Madımak katliamının bir numaralı suçlusu Cafer Ercakmak ve diğer katillerin bilinen zihniyet tarafında korunup kollandığı aşikârdır. Bu somut ve aleni duruma rağmen, Alevilerin çok ciddi bir oranda destek ve oyunu alan CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilgili davete katılması, malum şahıstan “Plaket” alması, en basit deyimiyle Madımak’ta yitirdiklerimizin anılarına, ailelerine, bize ve temsil ettiğimiz Alevi Toplumuna hakarettir. Doğal olarak bu durum katliamda yaşamını yitiren canlarımızın ailelerini, bizleri derinden üzmüş ve incitmiştir.

Bu ilkesiz duruş karşısında sessiz kalmak, yapılanı meşrulaştırmak ve Madımak’ta diri diri canlarımızın yakılmasını onaylamaktır. Bir başka değimle, 24 yıldır bir türlü Adaletin yerini bulmadığı ve hesabının
verilmediği Sivas/Madımak davasının sanıklarını aklamaktır.

Bu kirli ilişki sahnesinde, CHP’nin başında bulunan ve neticede bir Alevi aileden olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsen rol alması ise, Alevilere bir zulümdür. Bu asla kabul edilemez görüntü karşısında başta CHP’ye oy veren Aleviler ve Alevilerin Avrupa’da en büyük kitlesini temsil eden kurum olarak tepkisiz ve tavırsız kalmamızı bizlerden beklemek, en büyük saygısızlık olur.

Bu anlamıyla, insan onurunu ayaklar altına alan bu davranışı şiddetle kınıyor ve CHP’yi, özellikle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, başta Madımak’ta yaşamını yitiren canlarımızın aileleri olmak üzere, tüm Aleviler’den özür dilemeye davet ediyoruz.

AABK’nın, Alevi katilleriyle yan-yana gelen, katliamları meşrulaştıran, aklayan her girişim ve destekleyenin karşısında olacağımız herkes tarafından bilinmelidir. Alevilerin hassasiyetlerini dikkate almayan hiçbir kurum, kuruluş ve platformda yer almayacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Referandum ile ilgili HAYIR kampanyamızı, kendi olanaklarımız ve HAYIR-Platformu ile israrla sürdüreceğiz.

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU