26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan DİTİB Merkez Camisinde Vatandaşlarla Buluştu

BW-HABER

Karlsruhe 4 Şubat 2018


Başkonsolos Nevzat Arslan 4 Şubat Pazar günü DİTİB Merkez Camisi lokalinde vatandaşlarla biraraya geldi. DİTİB Karlsruhe Merkez Cami Başkanı Lütfü Azal tarafından kapıda karşılanan Nevzat Arslan’a Cami fiziki yapısı ve sosyal alanları konusunda bilgi verildi.

Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Yağbasan, Din Hizmetleri Ataşesi Adem Dursun ve Çalışma Ataşesi Muhammet Kıran’ın katıldığı toplantıda Başkonsolos Arslan; Başkonsolos olarak geride bıraktığı iki aylık sürede vatandaşlardan gelen tüm randevu taleplerini kabul ettiğini, iade ziyaretine başladığını,  vatandaşlarımızın birlik ve bütünlük içinde, çevreleriyle uyum içinde, Alman yasalarına saygılı olmalarını, çocuklarının okul başarıları için  çaba göstermelerini, Türkçe derslerine önem vermelerini istedi.

Başkonsolos Arslan, Başkonsoloslukta verilmekte olan iyi hizmeti daha da iyi  seviyelere ulaştırmak için çaba göstereceklerini belirterek bu yolda vatandaşlarımızın randevu alarak Başkonsolosluğa gelmelerini istedi. Eğitim, Din Hizmetleri ve  Çalışma Ataşeleri de kendi görev alanlarında sunuşlar yaparak vatandaşların sorunlarını
dinlediler. 

Lütfü Azal Türkçe dili ve kültürü derslerine ailelerin öenm vermesi çağrısını yineleyerek, ‘ Devletimizin bizlere sunduğu bu büyük imkanlardan faydalanmalıyız. Hem Alman okul sisteminde hemde Türkçe dili ve Kültürü sisteminde başarılı olmalıyız. ” dedi.