19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Avrupalı Türkler Sınıra Gidiyor

BW-HABER

Karlsruhe 13 Şubat 2018


Türkiye’nin Yanındayız

Avrupa Türkü Hatay sınırına gidiyor. Mehmetçiğe destek amacıyla 22 Şubat Perşembe günü Adanaya’ gidecek olan Avrupalı Türkler buradan Hatay kentine geçecek. Geçtiğimiz sene Eyül ayında resmi kuruluşunu tamamlayan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu (ASİP)  tarafından desteklenen etkinlik, 22 Şubat 2018 Perşembe günü başlayacak.

ASİP Genel Başkanı Sedat Demir tarafından yapılan görüntülü açıklamada, etkinliğin herkese açık olduğunu Türk askerine destek olmak isteyen veya askerler için kurban kesmek isteyenler gelebileceğinin altını çizdi. Demir yaptığı açıklmada ‘  Tüm resmi izinler alındı. Adana havalimanından, Hatay kentine geçeceğiz. 23 Şubat tarihinde resmi makamları ziyaret edeceğiz. Yine Cuma günü Mevlid-i Şerifler okutacağız ve Kurbanlarımızı keseceğiz. Buradan da sınıra geçerek askerlerimizle kucaklaşacağız. Bölge halkıyla bir araya geleceğiz ve tabiki esnaf ilede görüşeceğiz. ” diyen ASİP Genel Başkanı Sedat Demir, Türkiye’nin yanında olduğumuzu göstereceğiz diyerek desteklerini açıkladı. 

Bu etkinlikte kurban kesmek isteyenler veya sınıra gitmek isteyenler ASİP Genel Merkezi ile bağlantıya geçmesi istendi. Demir etkinliğe herkesin katılabileceğini, gezi ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Etkinliğin son gününde Suriyeli sığınmacılar ziyaret edilecek ve sorunları dinlenecek.