18/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Döner Kokusunu Sevmiyorum!!! Kapatın!!!

BW-HABER

Karlsruhe 1 Mart 2018


Döner kokusunu sevmiyorum diyen Alman komşu 6 yıldır Karlsbad’ta hizmet veren İstanbul Döner Restoratı mahkemeye vererek kapattırma kararı aldırdı. Almanya’nın Karlsbad kasabasında 6 yıldır çalışan, İstanbul Döner Restorantın  kapanması için mahkemeye veren Alman komşu 5 yıldır uğraştığı Türk dönerci hakkında kapanma kararı aldırttı. İstanbul Restorant sahibi Erol Geyik (40) mahkeme kağıdını görünce neye uğradığını şaşırdı. 

Müşterilerin araçlarının resmini çekti…

Erol Geyik tarafından  tarafından işletilen ve 3 ailenin geçimini sağladığı döner işletmesinin kapatılmasına kararı karşısında oldukça zor durumda kaldığını söyleyen işletme sahibi ve çalışanları, kararı haksız bulduklarını söyledi. Ludwigsburg’ta 20 yıllık döner ustası olarak çalışan Erol Geyik kendisine ait bir döner işletmesi açmaya karar verdi. Karlsbad kasabasında İstanbul Döner ve Piza isminde bir restorant açarak hayallerini gerçekleştirdi.

Ancak çok geçmeden  yaşlı bir Almanın adeta hedefi haline geldi. Malatyalı Erol Geyik, müşterilerinin araçlarının resmini çeken  yaşlı Almanın tutarsız davranışları dikkatini çekince kendisine ‘ Niçin müşterilerin araçlarının resmini çekiyorsun ?’ diye sormasıyla kabus başladı.

Döner kokusunu sevmiyorum, ben Naziyim 

Erol Geyik, konuyla ilgili şunları anlattı, ‘ Tüm uyarılarıma rağmen müşterileri rahatsız etmeye devam etti, araçlarını yol kenarına park ediyor diye belediyeye şikayette bulundu. Belediye bunun üzerine park yerlerini yasallaştırdı. Yani bizden yana tavır aldı. Ama onu bu durdurmadı. Römorklu aracını haftalarca park yerinde bırakıp, müsşterilerin park etmesini engelledi. Yaşlı Almanyalı ‘Döner kokusundan rahatsız oluyorum, kapatacaksın, ben Naziyim sizi buradan attıracağım’ dedi. İnanamadım kulaklarıma, bir süre sonra makeme kağıdı geldi. İçindekiler tam bir komedi filmi, döner kokusunun kendisine gelmesinin imkanı yok, çünkü oldukça uzakta oturuyor. Sonra eşinin döner kokusu yüzünden kanser olduğunu bile iddia etti. Mahkemeyi tabiki kaybetti.’ 

Almanyalı yaşlı adam eşinin bahçede oturuken 200 m uzaktaki döner dükkanından gelen kebap kokusundan kansere yakalandığını iddia ettiğini söyleyen Erol Geyik, bu iddiayı mahkemede dahi dillendirmekten çekinmedi. 

 

Federal Mahkeme olmaz dedi… Ama…

Erol Geyik, yaşlı Almanyalının  mahkeme kararına rağmen uğraşmaya devam ettiğini söyleyerek, Almanyalı yaşlı adamın Karlsbad belediyesinde binanın durumu hakkında ayrıntılı bir inceleme yaptığını ve binaya 20 yıl önce verilen işletme açılabilir ifadesinin eksik veyanlış olduğu iddiası ile ikinci mahkemeyi açtığını kaydederek şunları söyledi, ‘ Bizimle uğraşmak için tüm gününü ayıran yaşlı Almanyalı (Alman) bu sefer başka bir konu ile mahkeme gitti ve Mannheim mahkemesi dükkan ruhsatını geçersiz saydı. 

Bu haksız karar Leipzig Alman Federal Mahkemesinden geri döndü. Mahkeme 20 yıldır vergi veren ve her türlü teknik donanımı tam olan işletmeninin ruhsatının iptal edilemeyeceğini söyledi. Konu tekrar Mannheim mahkemesine geldi. Burada ikinci kez kapama kararı verildi. Avukatım bile çok şaşkın, anlaşılır bir karra değil.  Mannheim mahkemesinin kapatma kararı ile 4 aile çok zor durumda bırakıldı. Biz buraya yerleştik, çocuklarımız okullarına başladı ve şimdi biz işsiz kalacağız. Bu karar haksız. Adalet istiyoruz.’ dedi. 

4 aile geçimini sağlıyordu…

İstanbul Restorant çalışanı Erkan Daş’ta kapatılma kararının haksız olduğunu, 14 yıldır İtalyan kafeteryası olarak işletilen dükkanın son 6 yıl ‘İstanbul Döner’ ismi altında çalıştığını kaydederek,  Karlsbad ve çevresine hizmet veren çevrenin sevilen işletmesi olduklarını söyledi. Erkan Daş,  yaşlı bir Almanyalı tarafından sürekli olarak taciz edildik, bir takım gerekçeler ile döner işletmemiz şimdi kapatılmak isteniyor, 20 kişi buradan evini geçindiriyor dedi.

Açlık grevine hazırız..

Erkan Daş,Gerekirse açlık grevi dahil olmak üzere, yasal tüm eylemlere başvuracağız. Alman ve Türk komşularımız bizi destekliyor, yakında imza kampanyasını başlatacağız. Biz sadece adalet istiyoruz bize sahip çıkın. ‘ dedi. Erkan Daş bir kez daha Federal mahkemeye gitmeye maddi gücümüz yok, başvuru masrafları 10 bin Avroyu buluyor dedi.  

Karlsbad kasabasında geçtiğimiz yıllarda da bir Türk Marketi zorla kapatılmıştı.