26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

İYİ Parti Almanya’da

BW-HABER

Böblingen


“KAYBOLMUŞ NESLİ TEKRAR KAZANDIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu Çanakkale Şehitlerini anma programları çerçevesinde Almanya’nın Stuttgart ve Nürnberg kentinlerinde vatandaşlarla buluştu.

Her iki kentte de yurttaşlarımızın büyük bir sevgi gösterisi ve ilgisi ile karşılaşan Prof. dr. Yusuf Halaçoğlu “Sizlere Genel Başkanımız Meral Akşener hanımdan selam getirdim. Bugün 18 Mart. Bu tarih bizim için çok önemelidir. Çanakkale ruhunun dünyada eşi ve benzeri yoktur.Biz bu ünlü destanın  torunlarıyız. Çanakkale Destanı’nda hayatlarını kaybeden kahramanlarımızı saygı ve sevgiyle anıyoruz. Hepsine Allah rahmet eylesin, onları cenabı Allah Cennet köşelerinden ayırmasın” dedi.

 

 

“İKİNCİ TURDA ERDOĞAN VE AKŞENER YARIŞACAK”

Toplantılarda vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı. Türk siyaseti ve İYİ Parti ile ilgili sorulara cevap veren Halaçoğlu, son kamuoyu araştırmalarına göre İYİ Parti’nin oyunun yüzde 22’lerde seyrettiğini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise AKP’nin oyunun yüzde 37’de olacağını ve ikinci tura kalınacağını kaydetti. Halaçoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ile Meral Akşener’in yarışacağını ve ikinci turda Meral Akşener galip çıkacağını da söyledi.
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun Almanya’da katıldığı konferanslardan aktardıklarından satır başları şöyle:

”Ermeni işgallerinde binlerce insanımızı katlettiler. 18 Mart önemini tüm dünya biliyor. Bir Millet 3-5 bin yıl geriye gidiyorsa, bu da Türk milletinin tecrübesini ve  zekasını ortaya koyuyor. Bir bakan çıkıyor ‘Biz cahillerden oy alıyoruz’ diyor. Allahaşkına böyle bir cahillik, böyle akıl almaz sözlerle bu insanlar TMBM çatısı altında, gezerek boy gösteriyorlar.

“HERŞEYİNİZ FETÖ DEĞİL MİYDİ”

“15 temmuz öncesi ay ve yıllara baktığımızda, sizlerin herşeyi Fetö değil miydi?” sorusunu kendilerine soruyorum. Dershaneler, bankalar, hastahaneler, yargı, emniyet, TSK ordusunun içinde yapılanan kişilere ne demeli?

“GENÇLER BURSA VE ÇANAKKALE’Yİ GEZMELİ”

Her Türk genci Osmanlı’nın çıkış noktası olan, başTa Bursa ve Çanakkale’yi gezip tanıması gerekiyor. Atalarımız buralara canlarıyla kalkan olmuşlar, bayrağımızı dik tutmuşlar.
Bugün çoğu gencimiz Çanakkale’nin nerede olduğunu bilmiyor. Bu çok acı bir kayıptır. Avrupa’daki Türk gençlerinin de bu kayıbı acil olarak tamir edip, ecdatlarımızın 
kanlarıyla kazanılan Çanakkale’yi görmelerini, burada bir kere daha arzuluyor ve de rica ediyorum. Bizim partimiz kaybolmuş nesli tekrar kazandırmak için vardır, var olmaya da devam ediyoruz.

“EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitim çok önemli, ilkokullarımızda verilen eğitim çok sağlam ve dinamik olmalı. Yoksa birileri çıkar Abdülhamit’in idam edildiğini söyler ve de insanları kandırır. Tarihi bilmeyenleri yanınıza alırsanız böyle olur. Ampüller birer birer sönüyor, biz İYİ Parti olarak tüm olumsuzlukları bertaraf edip güzel günlerimizi birlikte göreceğiz. Seçimlerde inşallah iktidar olmak için, son süratla ibrelerimizi çalıştırıyoruz.
Kanuni Sultan Süleyman Hazretlerinden tutun da tüm Türk büyüklerine kadar cennet köşelerini süsleyen ata büyüklerimize selam olsun.
İYİ dedik İYİ olacağız başka çaresi yok. Bizleri şimdiden destekleyen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, ilk fırsatta tekrar Almanya’ya 
gelip sizlerle olmak istiyorum.”
Türküler, marşlar, şiirler okunan toplantılar da konferans sonrası vatandaşlar Halaçoğlu’nun adeta sevgi çemberine aldı. Çok sayıda vatandaş İYİ Parti’ye üye oldu.

“AVRUPALI TÜRK’E HİZMETE DEVAM”

İYİ Parti Stuttgart Bölgesi tarafından Böblingen’deki Kapadokya Restaurant’ta düzenlenen programla ilgili konuşan İYİ Parti Stuttgart Sözcüsü Ahmet Doğan konferansa ilişkin yaptığı açıklamada “Milletimizin tarihte yaşadığı acılar ve sevinçler bizim için bir aynadır. O aynaya bakarak önümüzdeki yürüyeceğimiz çizgiyi oluşturmaya çalışıyoruz. Her fırsatta Avrupa Türklüğüne hizmet etmek yeni ve cesurlar hareketi olan iyi partiyi tanıtmak için sosyal, siyaset ve tarih icerikli programlar düzenlemeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın da İYİ Parti’ye büyük ilgi göstermesi memnuniyet verici. Vatandaşlarımızın programa geniş katılımı bizi sevindirdi“ dedi