16/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başkonsolos Nevzat Arslan Yarının Büyüklerine ‘Koltuk Devretti ‘

BW-HABER

Karlsruhe 23 Nisan 2018


Almanya’da 23 Nisan Etkinlikleri Devam Ediyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl geleneksel hale gelen çocuklara koltuk teslimi etkinliği Almanya’nın Karlsruhe Başkonsolosluğunda gerçekleştirildi.
Başkonsolos Nevzat Arslan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrencilere temsilen koltuğunu devretti. Alanur Koç, Zeynep Eylem Şınlak, Batuğ Arık, Emir Demirhan, Sıla Ezgi Sondaç isimli öğrenciler, Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’ın makam koltuğuna sıra ile oturarak, yapmak istediklerini ilgililere ilettiler.

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan tören öncesi, öğrencileri kapıda tek tek karşılayarak bayramlarını kutladı. Öğrenci ve ailelerini makamında kabul eden Nevzat Arslan, öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Makam koltuklarını teslim alan öğrenciler, eğitim, spor, sanat ve kültüre yapılan  desteğin artırılmasını istedi. Öğrenci Zeynep Eylem Şınlak; Türkiye ve Almanya ilişkilerinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalardan memnuniyetini ifade ederken,  Türkçe dersi ve meslek eğitimi çalışmalarından memnun olduğunu söyledi. Başkonsolos Nevzat Arslan program sonunda çocuklara hediyeler verdi. 

Öğrenciler sırasıyla Karlsruhe Çalışma Ataşesi Muhammet Kıran ve Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Adem Dursun’u ziyaret ettiler. 

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı…

Sevgili çocuklar,
Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920’de açılışının 98. yıldönümünü kutluyoruz. 
Bu tarih, egemenliğin millete geçtiği tarih olması hasebiyle önemlidir. Bir milletin geleceği olan çocuklara bu günü armağan etmek suretiyle Atatürk, egemenliği padişahtan alıp halka veren Millet Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi de gelecek nesillere teslim etmiş oluyordu.
23 Nisan Çocuk Bayramı, 1979 yılından bu yanan da dünyanın farklı ülkelerinden çocukların katılımlarıyla kutlanmaktadır.
Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.
Değerli veliler,
Bir ülkenin en değerli birikimi insan kaynağıdır ve insana yapılan yatırım zaman içinde en çok kazandıran yatırımdır. Çocuklarımızın geleceğine kaynak ve zaman ayırmak mecburiyetindeyiz.
Sevgili çocuklar,
Sizler, zor şartlarda Almanya’ya gelen, burada sıkıntılar içinde fedakarca çalışan ve sizlere en
iyi şartları ve eğitimi sunmaya çalışan ailelerin çocuklarısınız. Çok değil önümüzdeki birkaç yıl içinde yaşam çizginizde çok belirleyici bir döneme gireceksiniz. Gelecekte Almanya’da en iyi mevkilere gelmenizi, kendi mili ve manevi değerlerimizi koruyarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenizi, toplumumuzun edindiği yeri daha da sağlamlaştırmanızı, kendinize, ailenize, Almanya’ya, Türkiye’ye ve dünyaya faydalı olmanızı aruz ediyoruz.
Bunun için çok çalışmalı, kendinizi en iyi şekilde hazırlamalısınız. Bir kitap bir insanı, bir insan bir toplumu değiştirebilir. Her fırsatta okumanızı, kitaplarla dost olmanızı, Türkçeyi unutmadan mükemmel bir Almancaya sahip olmanızı istiyoruz.
Çok kolay bir şekilde iki dilli olabilecekken Türkçeye ilgi gösterilmediği için bundan vazgeçenler olabiliyor. Buna dikkat etmenizi istiyorum. Devletimiz öğretmenler göndermek suretiyle bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışmaktadır. Ama asıl görev bu konuda sizlere düşmektedir.
Sevgili yavrularımız,
Sizlerin Almanya’da en iyi eğitimi almış, en iyi üniversitelerde okuyan, sosyal, kültürel
etkinliklere aktif olarak katılan, hem kendi toplumumuza hem de Alman toplumuna her alanda katkı sağlayan, kendine güvenen, hayatın her türlü
güçlüğüyle baş edebilecek donanıma sahip, özgür bireyler olarak yetişmeniz
bizim en büyük idealimizdir. Bunu başarabildiğiniz takdirde bugünün çocukları,
yarının gençleri olarak sizler ülkemizin ve Alman toplumunun sadece
zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağı olacaksınız.
Bu duygularla siz çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, başta
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa
Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve
şükranla anıyor, bugünün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi
dileğiyle sizleri sevgiyle kucaklıyorum.