19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Almanya’dan Yakup Dıvrak Milletvekilliği Seçimlerinde Aday Adayı Oldu

BW-HABER

Heidelberg 2 Mayıs 2018


Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak 27. dönem milletvekili seçimleri için adaylık başvuruları devam ederken, Almanya’dan siyaset bilimcisi Yakup Dıvrak, Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı oldu.  Cumhuriyet Halk Partisi  İstanbul 3 üncü bölgeden aday adaylığını açıklayan ve resmi başvurusunu yapan Dıvrak, Almanya’dan aday adaylığını resmi olarak açıklayanlar kervanına katıldı. 

Almanya’dan da  büyük destek

Almanya Sosyal Demokrat Parti aktif üyeside olan Yakup Dıvrak , ” Milletvekilliği Adaylığı başvurusu yaptım. Ülkeme ve halkıma hizmet emek istiyorum. Yurt dışında yaşayan yaklaşık 6 milyon TC vatandaşının gözü, kulağı ve sesi olmak istiyorum. Göçmenlerin sorunlarını TBMM’ne taşımak istiyorum. Bu sorunların çözümü için projeler ve konseptler üretmek istiyorum. Özelikle Almanya’da ve Türkiye arasında yeni köprüler inşa emek istiyorum halkımızla birlikte. 1972 yıllarında bu yana CHP 1981 yıllarında beri SPD üyesiyim. Bütün bilgine ve birikimimi ülkemin, halkımın ve partimiz CHP’nin Homezone sunmak boynumun borcu.” 

” İnsan odaklı, çevreye saygılı, ‘Emek en yücel değerdir!’ anlayışıyla sol sosyal demokrat politikalar hedefim. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyorum. Açık toplum, demokrasi, hukuk devleti, çoğulculuk, şeffaflık ve hesapverebilirlik vazgeçilmezdir benim için.”