20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

ASİP Makedonya Yolcusu, Tarihi Buluşma…

ASİP : Tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.

BW-HABER

Karlsruhe 17 Mayıs 2018


Avrupa’nın en aktif sivil toplum kuruluşu olan Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu, Balkanların sorunlu ülkesi Makedonya’da zor durumda olan 2.000 Türk göçmene yardıma gidiyor. Almanya’da başlatılan ‘ Unutmadık ! Bir elde sen uzat’ kampanyası ile Avrupa’da başlatılan kampanya devam ediyor. 24 Mayıs Perşembe günü ASİP genel başkanı Sedat Demir başta olmak üzere ASİP yöneticileri Makedonya’ya gidecek. 

ASİP : Yalnız Değilsiniz, Sizi Unutmadık

Ramazan dolayısıyla Makedonya’da Türklerle buluşacak olan ASİP yöneticileri, hazırladıkları gıda paketlerini 2.000 Türk’e dağıtacak. Makedonyada faaliyet gösteren Mevlam Elli derneği aracılığı ile Türk köylerine ulaşacak olan ASİP burada Türkler ile biraraya gelerek, yalnız değilsiniz diyecek.

ASİP Tarihi Sorumluluğu Yerine Getiriyor

 Sedat Demir ‘ Kampanyamız herkese açıktır. Bu kampanyada vereceğiniz desteğin son kuruşuna kadar ihtiyaç sahibi Türklere dağıtılacağından emin olun. Yol ve konaklama masraflarımızı tamamen kendimiz karşılayacağız. Daha öncede bazı yerlere gıda yardımında bulunduk. Şimdi de Makedonya’da tarihi bir sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Osmanlı döneminde Makedonya’ya yerleşen ve burada kalan Konya, Karamanlı aileler ekonomik olarak zor durumdalar. Buralara gönderilen yardımların adil olarak dağılmadığının anlaşılması üzerine, yardım alamayan Türk ailelerine bir nebze yardım etmek ve akrabalık bağlarımızdan dolayı üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla yola çıktık. ” 

Gıda Paketlerinde Yok Yok…

Gıda paket yardımlar içinde; Pirinç, bulgur, mercimek, çay, Türk Kahvesi, temizlik malzemeleri, un, makarna, şeker, kuru fasulye, sıvı yağ, çikolota, salça ve hurma yer alacak. Gıda paketinin maliyeti sadece 11 €. 

Makedonya’da Türk Varlığı

1389’da Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgeyi fethetmesi ile  Türkiye’den göç başladı. 1453 te  İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet’in isteğiyle Anadolu’da bulunan Karamanoğullarının büyük bir bölümü Üsküp ve Gostivar bölgesine yerleştirildi. 

ASİP adeta TİKA gibi çalışyor.

ASİP bölgesinde adeta yardım kuruluşu gibi çalışıyor. Öğrencilere yurt bulma, sağlık, spor, danışmanlık, uyuşturucuya hayır, kadına şiddete hayır gibi bir çok  konularda topluma öncülük yapan sivil toplum kuruluşu ASİP  vatandaşlardan büyük teveccüh görüyor. ASİP’in Avrupa çapında yaptığı çalışmalar ile adeta bölgenin TİKA sı olma yolunda.