26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Taciz Skandalı Davası Karlsruhe’de Protesto Edildi

BW-HABER

Karlsruhe 20 Temmuz 2018


Almanya’nın Karlsruhe kentinde, skandal çocuk taciz davasına tepki için Türk toplumu sokağa indi. Sabıkalı eşi Christian L. ile birlikte 9 yaşındaki Türk erkek çocuğunu üç yıl boyunca Pedofil erkeklere pazarlayan Freiburg şehrinde yaşayan anne Berrin T’nin davası Almanya’da tepki duymaya devam ediyor. 

Taciz skandalının mimarlarında Christian L.’ya Freiburg mahkemesi tarafından 9 yaşındaki çocuğun geri verilmesi kararı büyük şaşkınlık yarattı. Kararı tepkiyle karşılayan Türk toplumu 20 Temmuz Cuma günü Karlsruhe Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde bir gösteri düzenledi. Tour41e.V derneği tarafından düzenlenen gösteriye Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu (ASİP) destek verdi. 

ASİP Genel Başkanı Sedat Demir ”  İğrençliğin üstü böyle kapatılamaz.” 

Sedat Demir ‘ 200 defa tacize uğramış bir çocuğun tekrar aynı tacizcisine verilmesi hangi mantıkla açıklanabilir. Ortada büyük bir iğrençlik var ve bu gizlenmeye çalışılıyor.’ Sedat Demir, bunun bir insanlık vahşeti olduğunu söyledi. 

Tacize maruz kalan 9 yaşındaki çocuk 2017 yılında hakim Eva Vosskuhle‘nin kararıyla tekrar ailesine gönderildiğini söyleyen, tacizciye ödül niteliğindeki kararın doğru olmadığını, aksine çocukları taciz edenlerin en ağır cezalara mahkum edilmesini istedi. 

Protestocular ellerinde taşıdıkları pankartlarda ”Bayan Vosskuhle pedofili canavarına neden ikinci bir şans veriyorsunuz? ”, ” Freiburg’daki çocukları neden korumuyorsunuz?” yazılı pankartlar taşıdı. 

Türk anne Berrin T., 9 yaşındaki çocuğunu internet üzerinden tüm Avrupa’ya pazarlamış, yardım eden sevgilisi Christian L. ile kazanılan parayı birlikte harcadıkları ortaya çıkmıştı.