20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Bed-i Besmele Geleneği Karlsruhe Kentinde Yaşatıldı

BW-HABER

Karlsruhe 3 Ekim 2018


Almanya’nın Karlsruhe kentinde, eğitime başlayacak Türk çocuklar için bir Osmanlı geleneği olan “okuma yazmaya başlama töreni” olarak bilinen “Bed-i Besmele” programı düzenledi.

Karlsruhe Merkez Camiisnde düzenleneN Bed-i Besmele törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Zekai Kafaoğlu, ASİP genel başkanı Sedat Demir katıldı. DİTİB Merkez Cami başkanı Lütfü Azal açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen başkan Zekai Kafaoğlu, güzel bir adetin Almanya’da yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

ASİP başkanı Sedat Demir okula başlayacak öğrenciler ile Kur’an okumaya başlayan öğrencilere hediyelerini verdi. Merkez Cami din görevlisi Enes Kaleağası tarafından kurulan ve öğrencilerden oluşan ilahi grubu söyledikleri birbirinden güzel ilahiler ile tam not aldı. Programın sonunda Enes Kaleağası çocuklara Bed-i Besmele duasını okurken çocuklarda hep birlikte amin dedi. 

Başkan Lütfü Azal, amacın eğitim hayatına başlayacak çocuklara camiyi sevdirmek, onları eğlendirmek ve çocukların birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak amacı ile Osmanlı geleneği olan Bed-i Besmele programı düzenlediklerini belirtti.