28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe İl Meclisi 300 üncü Yılını Kutladı

 

BW-HABER

Karlsruhe 24 Kasım 2018 


 

Almanya’nın Karlsruhe kenti belediye il meclisi 300 üncü yılını kutladı. Kutlamada Karlsruhe belediyesi farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Karlsruhe belediyesi tarafından kullanılmış eski  tarihi makinaların yanında, son derece modern yeni teknolojik hizmetler tanıtıldı. Karlsruhe Belediyesine bağlı hizmet birimlerin kullandığı yeni araç ve gereçlerin tanıtıldığı açık kapı gününde, kimlik başvurularının hızlandırılması amacıyla geliştirilen yeni yüz tanıma ve parmak izi alma makinası ilk gez görücüye çıktı. 

Açık kapı gününde Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup bir konuşma yaptı. Karlsruhe Belediye İl Meclisi kuruluş gününde 30 Karlsruhe Meclis üyesi hazır bulunurken,  Karlsruhe’nin eski belediye başkanları, siyasiler, Türk STK larından Avrupa Sivil İnsiyatif Platformu başkanı Sedat Demir, Karlsruhe belediyesi çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Açık kapı gününde Karlsruhe ile kardeş şehir olan 7 kent katılırken, Türkiye ‘den proje ortağı olarak Sakarya ve Van şehir dernek temsilcileri yer aldı.