23/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Frank Mentrup’a tam destek geldi !!!

BW-HABER Karlsruhe

Almanya’nın önemli kentlerinden biri olan Karlsruhe’de seçim heyecanı tüm hızıyla devam ederken, en büyük destek Türk kökenli iş dünyasından geldi. Almanya’nın saygın iş insanı Erdem Arın, Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde tüm Türkiye kökenli vatandaşları oy kullanmaya davet etti. 6 Aralık Pazar 2020 de düzenlenecek olan Kalrsruhe Belediye Başkanlığı seçimlerinin güçlü adayı Frank Mentrup hali hazırda Karlsruhe Belediye Başkanlığı görevinide yürütüyor. 2012 yılında yapılan seçimlerin ilk turunda kazanarak 8 yıllık sürecek başkanlık görevini CDU partisinden almıştı.

Erdem Arın’dan tam destek geldi

Almanya’nın saygın iş insanı Erdem Arın yaptığı yazılı açıklamada Frank Mentrup’un açık ve katılımcı bir demokrasiden yana, insanlara, yatırımcılara güven veren, gençlere en iyi geleceği hazırlayabilen vizyon sahibi bir yönetici olduğunu ifade etti. Arın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘ Almanya’nın en önemli kentleri arasında yer alan Karlsruhe kentinde düzenlenecek olan Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy hakkına sahip olan Türkiye kökenli vatandaşlarımızın seçme hakkını, hali hazırda Karlsruhe Büykşehir Belediye Başkanı görevini yürüten sayın Dr. Frank Mentrup’tan yana kullanmalarını istiyorum.

Sayın Mentrup göçmen gençlerimize yönelik meslek eğitimi, üniversite, spor gibi aktivitelerde her zaman desteğini bizlere göstermiştir. Karlsruhe kentinin bir teknoliji, bir kültür şehri olmasında en büyük başarı sayın Mentrup’a aittir. Göçmen derneklerine verdiği önemli destek bizlerin bu şehirde katılımcı olmamızı sağlamıştır.’

Adaylar kıyasıya yarışacak

6 Aralık’ta düzenlenecek Karlsruhe Belediye Başkanlığı seçimlerinde 6 aday yarışacak. Bu adaylar seçim kartindaki sıraya göre şöyle düzenlendi; Petra Lorenz (Freie Wähler und Für Karlsruhe), Frank Mentrup (SPD und Grüne), Sven Weigt (CDU und FDP), Paul Schmidt (AFD), Vanessa Schulz (Die Partei) und Marc Nehlig (parteilos).

Ortak aday ; Frank Mentrup

Alman Sosyal Demokrat ve Alman Yeşilerin ortak adayı olarak Karlsruhe Belediye Başkanlığına yeniden aday olan Frank Mentrup, Türk kökenliler arasında en çok sevilen başkan. Karlsruhe’de bulunan 233.000 seçmenin 6 Aralık’ta gideceği sandıkta, Türk kökenlilerinde etkili olacağı belirtiliyor. Seçimlerde Corana pandemi sebebiyle bir çok yeni önlem alınırken, mektup ile oy kullanımında rekor sayıya ulaşıldı. 2012 seçimlerinde 18.759 kişi mektup ile oy kullanırken, bu sayı 2020’de 80 bin sayısına şimdiden ulaştı. Karlsruhe’de mektup ile oy kullanma Kriegstr.100 adresinde 4 Aralık tarihine kadar devam edecek. Uzmanlar en geç 2 Aralık tarihinde gönderilmesinin daha doğru olacağını söylüyor.

Sosyal medyada Mentrup’a destek yağıyor
Seçimlerde Türk kökenli seçmen etkisini artırmak için sosyal medyadan seçime katılım çağrıları devam ediyor. En son olarak İş insanı Erdem Arın tarafından yapılan seçimlere katılım çağrısı karşılığını buldu. Bir çok Türk kökenli aile seçimlere katılacağını ifade etti.

Kimler başkan adayı olmadı
6 Aralık Karlsruhe Belediye Başkanlığı seçimine aday olan ancak adaylık başvurusunda hata yapan ve isimleri kabul edilmeyen adaylar; Souheila Kreidie, Verena Stuckmannhatten, Uwe Matyschik, Günther Matt ve Bernd Winterhalter seçime katılamayacak.