25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Türk iş insanından Almanya’ya 8 milyon euro yatırım

BW-HABER Karlsruhe

Almanya Karlsruhe kentinde Palmbach beldesinde Trabzonlu iş insanı Ahmet Genç 8 milyon Euroluk yatırım gerçekleştirdi. Palmbach’ta 2018 yılında başladığı 4 yıldızlı ‘Winterrot’ isimli oteli 2020 yılı sonunda tamamlayan Trabzonlu iş insanı Ahmet Genç Almanya’da günün konusu oldu.

Ahmet Genç iş dünyasına seslenerek, ‘Herkes elini taşın altına koymalı, geleceğimiz için ciddi yatırımlar yapmalıyız’ dedi. Genç yatırımların istihdamları artırdığını belirterek şöyle devam etti, ‘ 2017 yılında arsayı satan alarak başladık. 2018 yılında temeli atıldı ve 220 yılı sonu Winterrot otelimiz tamamlanmış oldu. Ancak pandemi nedeniyle tam bir açılış yapmadık. Almanya’ya uygun bir konsept çalışması yaparak 1600 metre kare alanda 750 metre kare üzerinde kullanımı var. Toplamda 2.400 metrekare kullanım alanına sahip . Otelimizin oda sayısı 44 olup, oda genişlikleri 20 ila 50 metre kare olarak planlandı. Odalarımızın tamamı lüks ve son derece konforlu.
Palmbach’ta yaptığımız 8 milyon Avroluk yatırım sonrası bize siyasilerin, belediye ve Alman komşularımızın ilgisi büyük oldu. Yaptığımız bu büyük yatırımlar çevrede olumlu olarak yankılandı. 12 kişiye iş imkanı verdik, bu pandemi döneminde.

Yatırımlar devam edecek

Ahmet Genç Hotel Winterrot marka değerinin korunarak yatırımlara devam edileceğinin altını çizdi. Merkez olarak Karlsruhe kentinin seçildiğini söyleyen Genç , ‘Buradan başlayarak tüm Almanya’da markamızı koruyarak, yeni otel zincirleri kuracağız

Alman siyasiler akın etti.

Ahmet Genç tarafından yapılan 8 milyon Euroluk yatırım Almanya’da günün konusu oldu. Alman siyasiler genç yatırımcıyı ziyaret ederek yatırım konusunda bilgi aldı. Alman siyasi partisi CDU temsilcileri Ahmet Genç’i ziyaret ederek tebrik ettiler. Palmbach Belediyesi’de yapılan yatırımı takdirle karşıladıklarını ifade ederek, Pamlbach ve Kalrsruhe’ye büyük değer kazandırıldığını ifade eti.

Otel yöneticisi Dilara Genç

Babası ile birlikte işe başlayan Dilara genç (24) iki üniversite mezunu olacak, Turizm ve yöneticilik bölümünü yakın zamanda bitireceğini söyleyen Dilara, daha önce İnşaat Yönetimi okudu. Dilara otelcilikte çıtayı yüksek tutuyor, Almanya’da otelciliğin iş dünyasına yönelik olduğunu, kendilerinin bunu sağlık ve gezi turizmine çevireceklerini ifade ediyor. Dilara Genç pandemi döneminde otellerin genelde iş dünyasından insanları ağırladığını , ileriki dönemlerde bunun farklılık göstereceğini söyledi.

Furkan Genç Winterrot inşaat ve iç yapı sorumlusu

Genç turizmci Furkan Genç 2018 yılından itibaren otelin tüm inşaat çalışmalarında bulundu. Babası Ahmet Genç’e ait su ve gaz firması yöneticiliği de yapan Furkan Genç iki sektörde aktif olarak kalacak.