20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Türk ailenin yaşadığı binada yangın

BW-HABER Karlsruhe

Erdinç ailesi yaşlı Almanı ilk defa kurtarmadı

Almanya’nın Karlsruhe kentinde 5 kişilik Türk ailenin de oturduğu Alte Karlsruhe caddesinde bulunan binada yangın çıktı. Olayda bir kişi yaralandı. Saat 13:45 te başlayan yangına itfaiye anında müdahalede bulunurken polis te olay yeri incelemesi yaptı. Yangın esnasında 73 yaşındaki Alman yaralandı.

Yangın öncesi 73 yaşındaki yalnız yaşayan duyma problemi yaşayan Alman ocak üzerinde yemeğini koydu. Bir süre sonra yangın alarmın çalmasıyla Türk aile fertleri yangını büyümeden söndürdü. Yaşlı adamı mutlak bir ölümden kurtaran aile, bir süre yaşlı adama yardım etti. Aile defalarca ilgili makamlara; komşuları yaşlı adamın yalnız kaldığını, yardıma muhtaç olduğunu ve bir kaç kez yangına sebebiyet verdiğini, yemeği ocakta unuttuğunu iletti.

Ancak öğle saatlerinde binada ikinci kez alarm çaldı. Erdinç ailesi yaşlı adamın kaldığı daireye girerek yardım etmek istedi. Yaşlı adam panikle arka balkondan daireyi terk ederken yaralandı. Aile olayı itfaiye anında haber verdi. Olay yerine yerine gelen itfaiyenin 2 saatlik bir çalışması sonucu yangın söndürüldü.

Baba Gültekin Erdinç; Gündüz saatlerinde meydana gelen olaylara müdahale ettiklerini ancak gece saatlerinde durumun daha vahim olabileceğini yetkililere ilettiğini ifade etti. Erdinç konuşmasına şöyle devam etti, ‘ Bir kaç kez bu tür yanma olayları cereyan etti. Komşu olarak elimizden geleni yaptık. Bir kaç kez evine girip kendisini zehirlenmeden kurtardık. Bu gün işe giderken bu yangın oldu. Maalesef kendisi yaralandı. Biz de kendisine yarımcı olduk. Hemen itfaiye bildirdik. Bu olayın gece yarısı olmasını düşünmek bile istemiyorum Allah korudu bizleri.’

Günün kahramanı Erdinç ailesi Karlsruhe’de bir otele geçici olarak yerleştirilirken, mağdur aile kendilerine yakın bir zamanda yeni kiralık ev bulunacağı yönünde söz verildiğini ifade etti.

Polis hazırladığı raporda yangına 73 yaşındaki yaşlı Alman’ın sebebiyetr verdiğini ve olayda 50 bin Euroluk zararın meydana geldiği ifade edildi.
Olay sırasında 73 yaşındaki komşularının yaralanmasına çok üzüldüğünü ifade eden Erdinç ailesi, bakıma muhtaç olanların devlet tarafından gözetilmesi gerektiğini söyledi. Erdinç ailesi yaralanan komşularına geçmiş olsun dedi.