19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Almanya’da acı büyük…

BW-HABER
Hanau Kurbanları Anıldı

Almanya’nın Hanau kenti başta olmak üzere Almanya’da 100 kentte gösteri düzenlendi. İlk defa Almanya’da katledilen göçmenlerle ilgili olatrak Türkiye’de de anma törenleri düzenlendi. Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde bundan bir yıl önce ırkçı saldırıda yaşamını yitiren aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi için resmi bir anma töreni düzenlendi. Almanya genelinde 100’den fazla kentte anma törenleri, mitingler ve gösteriler yapıldı.

Karlsruhe kentinde Friedrichsplatz meydanında düzenlenen anma programında, Hanau katliamı sonrası polisin ‘umursamaz’ tutumu eleştirildi. Konuşmacıların bir diğer hedefi de Alman medyasının katliamı hafife alarak; ‘shisha bar cinayeti’ başlıklarıyla okuyucularına duyurmasıydı. Alman medyasının NSU Terör örgütü tarafından katledilen Türk göçmenlerle ilgili olarakta’ Döner Cinayetleri’ başlıklarını kullanması konuşmacılar tarafından eleştirildi. Konuşmacılar, Hanau katliamının bir kişi tarafından yapılmasının mümkün olmadığını, olayın arkasında aşırı sağcı örgütlerin olduğunu, konunun bu yönde araştırılması gerektiği ifade ettiler.

Gösteriye yaklaşık 400 kişi katıldı. Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup, Yeşiller Milletvekili Alexsander Salomon gösteride hazır bulundu. Anma programına, Almanca Konuşan Müslümanlar Derneği, Alman Yeşiller Partis ve Sol Parti destek verdi.