20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Faruk Şen, ‘ Armin Laschet, Türkiye-Almanya ilişkilerinde olumlu bir çizgi sunacak’

Almanya’da Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı Armin Laschet

Almanya’nın yeni Başbakan adayı Armin Laschet’e en büyük destek Türk kökenli alman seçmenlerden geldi. TAVAK Vakfı kurucusu Faruk Şen tarafından Almanya genelinde başlatılan destek kampanyası çığ gibi büyüyor.
Almanyada Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı Armin Laschet Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin başbakan adayı Armin Laschet oldu. Türk kökenli seçmenler bir kez daha siyaset arenasında yerini almaya başladı. 26 Eylül’de düzenlenecek genel seçimlerde Faruk Şen öncülüğünde düzenlenen destekleme çalışmaları yakında programlarıyla birlikte belli olacak. Yeni Posta’ya özel açıklamada bulunan Faruk Şen kampanyanın hedefi ve amacını açıklarken, amacın salt bir partiyi desteklemek olamadığının altını çizdi. Şen, açıklamasında Armin Laschet’in, Türkiye-Almanya ilişkilerinde olumlu bir çizgi sunacağını ifade etti.

Armin Laschet inisiyatifini niçin gerçekleştiriyoruz?

Armin Laschet’i Almanya’da çok uzun süredir tanırım. Kendisi Uyum Bakanı olarak çok uzun süre KRV’de çalışırken ben de eski kurumumda Laschet’le birçok işbirliği yaptık, birçok toplantı gerçekleştirdik. Angela Merkel’in Devlet Bakanı Maria Böhmer ne kadar bu konulara uzaksa, Armin Laschet’te bu konulara yakındı. Eyalet Başbakanlığından şimdi Federal Almanya Başbakan Adayı oldu. Şimdi büyük bir olasılıkla 26 Eylül’de Almanya’da 83 milyonun başbakanı olacak. Bu Almanya’da yaşayan 3,2 milyon Türk kökenli göçmen için önemli. Yalnız Türkler için değil, tabii ki tüm göçmenler için önemli.

Türk-Alman ilişkilerinde olumlu gelişme olacak

Ben bir adım daha ileri gidiyorum: Armin Laschet, Türkiye-Almanya ilişkilerinde olumlu bir çizgi sunacak. Ayrıca Almanya AB’nin temel direği, temel direğinde Armin Laschet, Angela Merkel’in izinde bir politika uygulayacak. Bunun için 50 kadar Türk kökenli Alman bir araya geldik bu inisiyatifi yaptık. Ben Ulm ve çevresinden birçok insanımızın da bu başlattığımız girişime katılacağına inanıyorum. Hepimiz 26 Eylül’de hangi partiden olursak olalım, Armin Laschet’in Başbakan olması için kullanalım.

Faruk Şen açıklamasında, bunun bir partiyi destekleme olarak algılanmaması gerektiğini, konunun Türk – Alman ilişkilerinin gelişmesi bakımından önemli olduğunun altını çizdi.

Tüm partiler hazır

Seçimlerin en iddialı partisi Alman Yeşiller eş genel başkanları Annalena Baerbock’u başbakan adayı olarak belirlerken, Sosyal Demokrat Parti ise başbakan adayı olarak kabinedeki Maliye Bakanı Olaf Scholz’u aday olarak açıkladı.