28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Kupayı Freiburg Kaldırdı.

 

BW – HABER  (MOSBACH)2345RT

Müthiş bir mücadale sonunda kupayı Türkgücü Freiburg kaldırmayı başardı. 39 uncu Atatürk Kupası turnuvasında finalde Turanspor Mannheim’ı  1-0 geçerek kupayı evine taşıdı. Ev sahipliğini Türkspor Mosbach’ın yaptığı mükemmel organizasyonda turnuvanın en iyi golcüsü FC Türkspor Mannheim’dan  Murat Efe  oldu. Freiburg taraftarları kupayı horon ile kutladı.Kupayı Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’un elinden alan Türkgücü Freiburg’un sevinci görülmeye değerdi.

Atatürk kupasını ziyaret eden dünya çapında ki gururumuz Gökhan Arslan, sporcuları ile birlikte kick-boks gösterisi yaparken, dostluk müsabakasında salon futbolu oynadı.

Atatürk Kupası Sadece Karlsruhe’de mi?

Karlsruhe Başkonsolosluğu bölgesinde düzenlenen  39.Atatürk Kupası Almanya’nın Köln şehrinde 1978 yılında ortaya atılan bir fikir ile başladı ve 2008 yılında ilgisizlik nedeni ile iptal edilince, 30 yıllık gelenekde böylece bitmiş oldu. Karlsruhe Başkonsololuğu bölgesinde bulunan Türk Spor Kulupleri Atatürk Kupasına sahip çıkarak devam kararı aldı ve bu yıl 39 uncu  defa düzenlenen turnuva dostluk kardeşlik ve barış içerisinde geçti.

543

Kupa sadece Karlsruhe bölgesinde değil aynı zamanda Köln, Münih, Nürnberg ve daha bir çok konsolosluk bölgesinde oynanıyor.

ı.

dosya-1IMG_5867