16/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Almanya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

BW-HABER Karlsruhe
Almanya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosluğu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenledi.
Başkonsolosluk çalışanları ve Almanya’nın Baden bölgesinde etkinlik gösteren STK temsilcilerinin katıldığı etkinlik, şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkçe ve Türk Kültürü Dersi öğretmeni Zatiye Volkan’ın sunduğu etkinlikte Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu, günün anlam ve önemini dile getiren konuşma gerçekleştirdi.

Başkonsolos Banu Terzioğlu konuşmasında şunları ifade etti; ’16 Temmuz 2016 sabahı Türkiye’nin uyandığı manzara trajikti. Ankara ve İstanbul, helikopterler, tanklar, ve F-16 jetlerinin altında terörün hâkim olduğu bir gece yasamış, darbe girişimi sonucunda 251 kahraman şehit düşmüş ve 2000’i askın vatan evladı da gâzi olmuştu.
Darbe girişimi sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Emniyet Binaları ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MIT) Başkanlığı bombalanmış, medya kuruluşları hedef alınmıştı. Türkiye sadece tarihinin en kanlı darbe girişimine değil, aynı zamanda en kapsamlı terör saldırısına maruz kalmıştı.’

15 Temmuz, FETÖ’nün devletimize yönelik yarattığı büyük tehdidi ortaya koymuştur.
Hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi insanlarımız Türkiye geçilmesin diye canları pahasına vatan müdafaası yapmışlardır.

Terör örgütü üyelerine yönelik adli soruşturma başladı
Yurt içinde, öncelikle 15 Temmuz sorumlularının hukukun üstünlüğü ilkesi temelinde adalet önünde hesap vermeleri sağlanmış, ayrıca, FETÖ’nün devlet kurumları içerisindeki örgütsel yapılanması deşifre edilmiş, mensupları hakkında idari ve adli süreçler başlatılmıştır.

FETÖ’nün devlet kurumları dışında kalıp eğitimden medyaya ve bankacılık sektörüne uzanan ve ekonominin tüm alanlarına yayılan paravan oluşumları da ortadan kaldırılmıştır.

Bulunduğu ülkelerde devlet kademelerine sızmaya, ekonomik etkinliğini devam ettirmeye çalışıyorlar

FETÖ, kurduğu uluslararası şebeke marifetiyle faal olduğu ülkelerde devlet kademelerine sızmaya, küresel ekonomik ve siyasi etki alanı sağlamaya ve ülkemiz karşıtı faaliyetlerini bulunduğu ülkelerde devam ettirmeye gayret etmektedir.
Dış kamuoyunda sempati toplamak ve gerçek gündemini perdelemek için sosyal yardımlaşma, dinler ve kültürlerarası diyalog gibi söylemler kullanan FETÖ yapılanması, sadece ülkemiz için değil, aynı zamanda mensup ve işbirlikçileriyle faaliyette bulunduğu diğer ülkeler için de tehdit oluşturmaya devam etmektedir.

Fetö ortak değerlerimize tehdit oluşturuyor

Bu süreçte, dost ve müttefik ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplumdan beklentimiz, FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya konması ve ortak değerlerimize tehdit oluşturan bu terör örgütüne karşı işbirliğinin küresel çapta güçlendirilmesi olmaya devam etmektedir.

Fetö okulları kapanıyor

Giderek artan sayıda ülkedeki FETÖ okullarının ve derneklerinin kapatılması, FETÖ mensuplarının Türkiye’ye sınırdışı edilmeleri veya oturum izinlerinin iptal edilmesi ve bu ülkelerdeki FETÖ yapılanmalarına karşı yargılama süreçlerinin başlatılması kayda değer gelişmelerdir. Bu kapsamda 20’den fazla ülkeden 120’den fazla FETÖ mensubunun Türkiye’ye sınırdışı edilmesi sağlanmıştır.

Her vesileyle vurguladığımız üzere ülkemiz büyüyen ekonomisiyle, teknolojik atılımlarıyla, genç nüfusuyla, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı insani yardımlarıyla, askeri ve diplomatik gücüyle, güçlü demokrasisiyle hedeflerine doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam etmektedir. Ana hedefimiz ülkemizi dünyanın en müreffeh en çağdaş ülkelerinden biri yapmaktır. Bunu hep birlikte milletçe başarabileceğimize inanıyorum.

15 Temmuz şehitleri için dua okundu ve gazilere şifa dilendi. FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntülerinin ardından Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından açılan ‘ Milli Birlik ve Demokrasinin Önemi’ kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu ve Karlsruhe Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar tarafından verildi.

15 Temmuz hain darbe gecesi Ankara Kızılay Meydanında hainler tarafından kasatura ile o gece gazi olan Hasan Ali Kuş’ta ‘ Milli Birlik ve Beraberlik gününe katıldı. Karlsruhe Başkonsolosluğu toplantı salonunda 15 Temmuz hain darbe gecesine ait bir de fotoğraf sergisi açıldı. Sergiyi Karlsruhe Başkonsolosluğunda vatandaşlar ziyaret edebilecek.