20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başkonsolos Banu Terzioğlu, ‘ Barış ve huzur içerisinde yaşamaya çaba göstermeliyiz.’

BW-HABER Bruchsal

Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu, gelenekselleşen iftar yemeğinde Baden bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum temsilcilerini, iş insanlarını ve basın mensuplarını ağırladı.

Ev sahipliğini Başkonsolos Banu Terzioğlu’nun yaptığı iftar, Bruchsal kentinde faaliyet gösteren DİTİB Sultan Ahmet Cami salonunda gerçekleşti.

Barış ve huzur içinde yaşamaya çaba göstermeli

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Banu Terzioğlu, Ramazan Ayının birleştirici, barıştırıcı ve iyileştirici yanına dikkat çekip, şunları söyledi; ‘Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek, varsa aramızdaki dargınlık ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, sevgi ve saygı ortamının oluşmasına, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, barış ve huzur içerisinde yaşamaya çaba göstermeliyiz. ‘

Almanya’nın geleceğinde pay sahibi olacağız

Almanya Türk toplumu olarak sizler, iki ülkeyi birbirine bağlayan en önemli insani bağ ve en güçlü köprüsünüz. Türk toplumu, Almanya’nın bugün ulaştığı refah seviyesine, kalkınmasına çok büyük katkılarda bulunmuştur. Göçün 60 ıncı yılında ekonomiden kültüre, bilimden siyasete, sanattan spora, hayatın her alanında Türkiye kökenli inasanları görmek bizlere mutluluk vermektedir. Türk toplumu bu ülkenin 60 yıllık geçmişinde ve bugününde olduğu gibi geleceğinde de pay sahibi olacaktır.

Yaşamın her alanında katılım sağlanmalı

Gelecek nesillerimizin de kültürel kimlik ve milli benliklerini koruyarak, yaşadıkları ülkeye her alanda katılım ve katkılarını artırarak sürdüreceklerine eminim. <çocuklarımızı ve gençlerimizi büyükleri olarak başarı yolunda daha iyi eğitim almaları için teşvik etmeye devam etmeliyiz.
Çocuklarımıza imkanları sunmalıyız

İyi bir diplomanın veya iyi bir meslek eğitiminin, iş hayatına iyi bir başlagıç için gerekli bir anahtar olduğunu unutmamalıyız. Çocuklarımızın hem Türkçe dili hem de Almancayı çok iyi bilerek, çift dilli yetişmeleri için onlara her türlü imkanı sunmalıyız.

Sözlerime son vermeden önce, bu mübarek gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını, vatanın birlik ve bütünlüğü., milletimiizn bekası için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin minnet ve rahmetle anıyor, cesur gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.