25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Öğretmenlere Üstün Başarı Belgesi

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun…

BW-HABER Karlsruhe

24 Kasım Öğretmenler Günü Almanya’nın Karlsruhe kentinde, Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar 3 başarı belgesi sahibi öğretmenlere üstün başarı belgelerini takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos D. Binnaz Bahadır, Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar, Baden bölgesinde İlk dernek çalışmalarını başlatanlardan olan Hasan Erkek, Baden Türk Okul Aile Birlikleri Federasyonu Başkanı Kemal Ülker, Karlsruhe Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın, Ettlingen Okul Aile Birliği Başkanı Avni Koçak ve Baden bölgesinde görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü Öşretmenleri katıldı.

İyi ki Varsınız

Öğretmenlerden en genç öğretmen Deniz Altan Kozulcalı ve tecrübeli öğretmen Hatice Turan, birer konuşma yaptılar. Ardından Baden Türk Okul Aile Birlikleri Federasyonu Başkanı Kemal Ülker de yaptığı konuşmasında, “Beraber birlikte çalışmak zorundayız. Hedefimiz belli. Anadilimize sahip çıkmak zorundayız. Türkçe derslerimizde sorunlarımız var. Velilerimize de büyük iş düşüyor. Okul müdürleri ve belediyelere ait okullar ile beraber olduğumuzu göstermemiz lazım” dedi.

Birlikten Kuvvet Doğar

Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos D. Binnaz Bahadır, “En yüce yatırım insana olan yatırımdır” şeklindeki konuşmasından sonra, Eğitim Ataşesi Dr. Uğur Acar’da yaptığı konuşmasında, “Devletimiz güçlü ve büyük bir devlettir. Öğretmenlerimiz ve Din Görevlisi olarak gurbetçilerimiz için buradayız. Köy köy gezersiniz, yaşayanlar bilir. İki dönem öğretmenlik yaptım. 535 okulda öğrenim yapıyoruz. Okul Aile Birlikleri ile et ve tırnak gibiyiz. 300 km mesafede öğretmenlerimiz, Okul Aile Birliklerimiz var. Biz birlikte çok güçlüyüz. Etkimizi, gücümüzü birleştirince güçlüyüz” dedi.