28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

İnsan Temalı Resim Sergisi

IMG_4042

BW – HABER  

 

Ahmet Arpad İnsan Temalı Resim Sergisini Karlsruhe’de Açtı

Karlsruhe’nin aktif derneklerinden  Türk Kadinlar Derneği,  Uluslararası Buluşma Merkezi IBZ ile birlikte, başarılı gazeteci, yazar ve fotoğraf sanatcısı Ahmet Arpad’ın  ”Türk İnsanı”  temalı fotoğraf sergisini açtı. IBZ salonunda yapılan açılış töreninde konuşma yapan IBZ yöneticisi Dr. Eva Geerken Türkiye’den insan temalı fotoğraf sergisinin IBZ’te sergilenmesinden ve Kadınlar Derneği ile ortak çalışma yapılmasından son derece memnun olduğunu ifade etti.

IMG_3967 IMG_4064

Kadınlar Derneği yöneticilerinden Yeşim Kılıçer de yaptığı konuşmada IBZ’e katkılarından ve ortak çalışmalarından dolayı teşekkür etti.Kılıçer konuşmasına şöyle devam etti ” Ayrıca sergide emeği geçen kadınlar derneği başkanı Mine Kılıçer’e, yönetim kurulu üyelerine herkese teşekkür ederim.1986 yılında kurulan Kadınlar Derneği toplumda kadınları desteklemektedir.Aynı zamanda sosyal ve toplumsal bir çok çalışmalara imza atıyoruz.Yine çok önemli konumuz olan uyum ile ilgili çalışmalarımızda mevcut” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Arpad ” Türk insanını Almanlara tanıtmak istiyorum. Yüz ifadeleri ile Türklerin nasıl açık, stressiz bir hayatı olduğunu, Anadolu insanının yaşamını tanıyıp onları iletmek benim arzum. Almanların katılımı ve ilgisi son derece memnuniyet verici. Kültür amaçlı bir sergi olması özellikle dikkati çekiyor. Çekimlerime devam edeceğim, daha çok kırsal ve Doğu’da çekmeye devam edeceğim,bunun sebebi ise daha açık insan olmaları ve tabiki çok samimiler. ” dedi.

IMG_4262

Açılışa Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Sevican Çelik,  Karlsruhe OAB başkanı Erdem Arın, Yabancılar meclisi üyesi Hakan Arslan, Hülya Sağdıç, İsmail Demir, Tuncay Ulusoy, Naim Atalay, Hülya Ekşi, Suat Ulusoy katıldılar.

IMG_4056

Başkonsolos Cem Örnekol, fotoğraf sanatçısı Ahmet Arpad’tan  sergi ve çalışmaları konusunda bilgi aldı. Ahmet Arpad 35. inci sergisini Karlsruhe’de açarken 2017’de  iki sergisnin daha olduğunu sözlerine ekledi.

Ahmet Arpad’a ait fotoğraf sergisi Kaiseralle 12 d  IBZ binası toplantı salonunda 29.02.2016 tarihine kadar gezilebilecek.

Ahmet Arpad Kim?

Ahmet Arpad 1942 İstanbul doğumludur. Orta ve lise öğrenimini Alman ve Avusturya okullarında tamamlayan Arpad İstanbul Üniversitesi’ndeki Alman Dili Edebiyatı yüksek öğreniminin ardından 1968 yılından bu yana Almanya’da yaşamaktadır. Bu ülkede serbest gazeteci, fotoğraf sanatçısı (30’dan fazla sergi) ve çevirmen olarak yaşamını sürdüren Ahmet Arpad özellikle Heinrich Böll, Gerhard Hauptmann, Hermann Hesse, Stefan Zweig, Anna Seghers, Pablo Neruda, Johannes M. Simmel, Thomas Bernhard ve Harry Mulisch’in çeşitli eserlerini dilimize kazandırmıştır. Adı geçen yazarların öykü, roman, anı ve tiyatro dallarında yazdığı ve ülkemizde sayısız baskısı yapılan eserlerinde toplumcu yan özellikle dikkati çeker.

IMG_4069


IMG_4084


IMG_4172