02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Çocuklar geleneksel oyunları öğrendi

BW-HABER

Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe, Karlsruhe Okul Aile Birliği ortaklığında düzenlenen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ etkinliğinde öğrenciler unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları oynadı.Oyun öğreticileri Ada Sofyalı ve Helin Uzun, çocukların unutamayacakları bir gün daha anılarında yer alacak dedi.

Eskilere hep özlem duyarız ama yeniden vazgeçmeyiz. Çağımızın dijital oyunları çocukları; evlere, telefonlara hapsederken, başkanlığını Filiz Sofyalı’nın yaptığı Kadın Portalı Karlsruhe, kışın bu soğuk ayında çocukları bir nebzede olsa odalarından çıkararak sosyalleştirmeyi ve eski oyunları hatırlatmayı başardı.

22 öğrenci katıldı
Unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma duygularının çocuklara aşılandığı etkinliklerde yağ satarım bal satarım, deve cüce, köşe kapmaca, kaleli yakan top, tombik ve mendil kapmaca gibi pek çok oyun oynandı. Çocuklar gönüllerince eğlendi, yarışmaları önde bitiren takım ve öğrencilere belgeleri verildi. Karlsruhe’nin farklı okullarından katılan 22 öğrenci unutamayacakları bir akşam yaşadılar.

Geleneksel çocuk oyunlarını oynadılar
Konuyla ilgili Filiz Sofyalı yaptığı açıklamada, “ Bu akşam boyunca ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ etkinliklerine Helin Uzun ve Ada Sofyalı öğreticilerimiz bizlere büyük destek verdi. ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ etkenliğimizin bugün itibariyle ilkini yapmış bulunuyoruz. 22 öğrencimiz doyasıya eğlenirken, kıyasıyada bir yarış vardı. Unutulmaya yüz tutan oyunlarla tanışmalarını sağlayan etkinlik için
herkese teşekkür ediyoruz ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.