02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Alman polisi bir Türk’ü vurdu

BW-HABER Karlsruhe

Almanya’nın Mannheim kentinde polisler 49 yaşındaki 3 çocuk babası Ertekin Özkan polis kurşunuyla öldürdü. Sosyal medyada büyük infial uyandıran olayda bir kişinin polisi aradığı ve suç işlediğini söylediği ve olay yerine gelen polisinde eli bıçaklı Türk vatandaşı ile karşılaştığı açıklandı. Ancak polisin 4 m uzakta bulunan bir kişiyi vurması tartışma konusu oldu. Kalabalık içerisinden bir kişi polise ‘Annesi burada’ diye sesleniyor ancak polis olay yerinden herkesi uzaklaştırıyor ve 49 yaşında ki 3 çocuk babasını ağır yaralıyor. Ertekin Özkan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Öldürülen Ertekin Özkan, önce evini kaybediyor, eşi tarafından da terkedile Ertekin, annesiyle Mannheim kentinde yaşamaya başlıyor. Bu kez de çocukların Gençlik ve Sosyal Daire tarafından alınacağı haberi üzerine polisi arıyor ve kendisini öldüreceğini söylüyor. Polis karşısında bulduğu Ertekin Özkan’ın elinde bulunan bıçağı yere atmasını söylüyor. Ertekin, görüntülerde iki adım atıyor. Ardından da polis 4 kurşun sıkıyor. Sosyal medyada büyük infial uyandıran olayda vatandaşlar ‘ Polisin niyeti durdurmak mı? Öldürmek mi?’ sorusunu tartışıyor.

Öldürülen Ertekin Özkan’ın ailesine ziyarette bulunan Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin başsağlığı diledi. Başkonsolos Sezgin, yetkililerden konu ile ilgili bilgi aldı.