02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

MÜSİAD Karlsruhe Yönetim Kurulu Belli Oldu

BW-HABER Karlsruhe
İş Dünyası Karlsruhe’de Olağan Genel Kurul İle Toplandı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karlsruhe Şube Genel Kurul toplantısı Karlsruhe / Ettlingen MÜSİAD binası Berlin Salonunda düzenlendi.
MÜSİAD Karlsruhe Olağan Genel Kurulu, iş dünyasının geniş katılımıyla Karlsruhe’da gerçekleştirildi. Genel Kurul neticesinde MÜSİAD Yönetim Kurulu oluşturuldu. Etkinlikte değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Karlsruhe Şube Başkanı Kamil Manzak, “Bu güzel şubenin , çok güçlü bir şekilde temelini ve iskelesini kurup, bizlere 7 Haziran 2019 da teslim eden , değerli dostum Kurucu başkanımız Burhan Sağlama bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu, MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasını bir araya getirdi. Genel Kurul neticesinde MÜSİAD Genel Başkanı Kamil Manzak liderliğinde yeni yönetim kurulu belirlendi.

Başkan Kamil Manzak konuşmasına şöyle devam etti, ‘Müsiad Yurtdışı teşkilatlanma Başkanı kıymetli Selim Başkanım ve değerli ekibi,
Bu güzel şubenin kurucu başkanı , dostum Burhan Sağlam ve çok değerli dava ve yol arkadaşlarım, bugünkü Genel Kurula hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Bu güzel şubenin, çok güçlü bir şekilde temelini ve iskelesini kurup, bizlere 7 Haziran 2019 da teslim eden , değerli dostum Kurucu başkanımız Burhan Sağlama bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
Dostlarım, görevi ilk aldığımız günden bugüne kadar en büyük hedefimiz olan, doğduğumuz ve doyduğumuz ülkelerimiz için faydalı olmak, bulunduğumuz bölgede tüm alman kurumlarının ve belediyenin vazgeçilmezi olmaktı.
Bu güzel ekip bunun için sonuna kadar mücadele etti, hepberaber yorucu günler haftalar hatta yıllar geçirdik, ama vazgeçmedik ve şükürler olsun ki bunu hepberaber başardık.
Geldiğimiz noktada, artık ticaret odaları , Belediye Başkanı , Karlsruhe ve çivarın en büyük STK’ları bizlerle beraber program yapmanın tekliflerini sunuyorlar.

Evet belki , seneler önce imkansız görünen şeyleri başardık, ama Müslüman bir Türk asla bununla yetinmez , yetinmemeli ve bizde bu güzel dostlarımızla birlikte, bölgeden çıkıp gözümüzü eyalete diktik ve ilk adımlarını attık çok şükür. Bizler bu topraklarda 60 sene evel başlayan davaya inandıkça, mücadele verdikçe, bırakın bölgeyi, eyaleti, sizlerle bu ülkenin vazgeçilmezi olacağımıza inancım tamdır.
Sonra herhalde hem 2023 ün faaliyet raporu okunacak hemde 2024 planladığımız faaliyetler. O sebeple fazla faaliyetlere girmeden sizlere 2024 için bir müjde vermek istiyorum.
Bildiğiniz üzere, siz değerli dostlarımın çabalarıyla Almanya’da ilk kez Ticaret odasının binasında Müsiad olarak, muhteşem bir Türk alman iş forumu gerçekleştirdik.

Ticaret odası başkanı, bizlerle bu programı her sene yapmak istediğini bildirdi, ama ben kabul etmedim, çünkü biliyorumki bu ekip hep aynı şeyle mutlu olmaz, çünkü biliyorum ki bir Müslüman Türk, hep daha bir adım ileri gitmek ister ve daha imkansızı başarmak ister. İnanmak başarının yarısıdır, ve bizde ekip olarak, Ticaret odası ile birlikte, Türk iş günü ve D 8 ülkeler olarak bir program yapmaya karar verdik ve ilk adımlarını, D8 Genelsekreteri ile görüşüp bu sene için muhteşem bir program için anlaştık.
Evet dostlar, fazlada vaktinizi almak istemiyorum, bu zaman içinde bilmeyerek sizleri üzdüysem, haklarınızı helal edin lütfen. Benden yana hakkım var ise, hepinize helal olsun.
Beni sabırla dinlediğiniz ve programımıza katılım sağladıgınız için şahsim ve ekibim adina her birinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum.
Müsiad Yurtdışı teşkilatlanma Başkanı Kıymetli Selim Başkanım ve değerli ekibi,
Bu güzel şubenin kurucu Başkanı , dostum Burhan Sağlam ve çok değerli dava ve yol arkadaşlarım, bugünkü Genelkurulumuza hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.’ dedi

MÜSİAD Karlsruhe Şube yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor…

Kamil Manzak
Ayhan Bülbül
Alpaslan Salar
Erhan Sağlam
İlhan Körbulak
Hasan Şahin
Fikret Sarikan
Davut Özdemir
Ali Cifci
Muhammed Kahriman
Beytullah Yüksel
İlhan Korkmaz
Sinan Güzelce
Muhterem Özbel
Ismail Melih Tuzlacı
Polat Uzun