02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

İngiltere ADD Başkanı Jale Özer’den, ADD Karlsruhe’ye ziyaret.

BW-HABER Karlsruhe

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ve Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Başkanı Jale Özer, Karlsruhe ADD’yi ziyaret etti. İngiltere ADD Başkanı Jale Özer, Karlsruhe ADD Başkanı Serap Arabacı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Karlsruhe ADD çalışmaları konusunda bilgi aldığını ifade etti.

Serap Arabacı, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı, sadece geçmişimize bir saygı duruşu değil, aynı zamanda geleceğimize dair bir taahhüttür. Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini, Atatürk’ün değerlerini ve cumhuriyetimize sahip çıkmanın önemini hatırlamalıyız. Gelecek nesillere bu mirası devretmeli ve Türkiye’yi daha da ileri taşımalıyız.” dedi.

Jale Özer ziyareti ile ilgili şu açıklamayı yaptı, ‘ Bu hafta Karlsruhe Şubemiz’de yeni yönetimin ibrazı sebebiyle ziyarette bulundum. Ayrıca Karlsruhe Okul Aile Birliği Derneği’nin kahvaltısına katıldım. Burada bulunan Türk arkadaşlarla yapılan çalışmaları yerinde gördüm. Özellikle; eğitim, spor, sanat ile ilgili memnuniyet verici gelişmeleri görünce çok mutlu oldum . Bizlerinde zaten en büyük amacı hem yaşadığımız ülkeye entegre olmak, hem de kendi kültürümüzü geliştirmek. Burada da tabi ki hem Almanca hemde Türkçeyi en iyi şekilde kullanmak gerek. Bunuda burada görmüş oldum.Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu olarak bizlerinde amacı, Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atratürk’ün ilke ve doğrultularını gençlerimizin bir yaşam biçimi haline getirerek ayakları üstünde bu ilkeler doğrultusunda büyüyüp gelişmelerini sağlamak . Aynı zamanda hem yurt dışında ülkemizi çağdaş laik demokratik Türkiye Cumhuriyetini tanımak, ülkemizin menfaatlerini korumak, aynı zamanda da Atatürkçüler arasında bir güç birliği yaratmak. ‘ dedi.

ADD İngiltere Başkanı Jale Özer ve ADD Karlsruhe Yönetim Kurulu; Karlsruhe Okul Aile Birliği’ni ziyarte etti. Ziyarette, Karlsruhe Okul Aile Birliği Yöneticisi Filiz Sofyalı dernek çalışmaları konusunda bilgi verdi.