02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Yılın başarılı kadını Karlsruhe’de seçildi.

BW-HABER Karlsruhe

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karlsruhe’de Kutlandı

Almanya’nın Karlsruhe kentinde faaliyet gösteren Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe / Karlsruhe Okul Aile Birliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Karlsruhe Uluslararası Buluşma Merkezi’inde düzenlenen etkinlikte Karlsruhe Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın, eşi Seher Arın, Stuttgart Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Melis Schmid, DİTİB Karlsruhe’den Nesibe Yılmaz, Karlsruhe Türk Müziği Derneği Başkanı Zeliha Reçber, Pforzheim AKF Başkanı Şükran Erkek, Pforzheim Türk Danış görevinde bulunan Hasan Erkek, Wörth kentinden Göçmen ve Uyum Dairesinden Nebihe Tacioğlu, Karlsruhe Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Serap Arabacı ve yönetim kurulu hazır bulundu.

Sunumunu Seda Aslan ve Yasemin Kara’nın yaptığı programın açılış konuşmasında Deutsch Türkisches Frauenportal Başkanı Filiz Sofyalı, Dünya emekçi kadınlar günü münasebetiyle düzenlediğimiz programa hoşgeldiniz dedi. Sofyalı, güçlü kadının güçlü toplumları inşaa ettiğini hatırlarak eğitimde kız çocuklarının önemine işaret etti.

Karlsruhe Okul Aile Birliği başkanı Erdem Arın konuşmasında şunları söyledi.’ Bizler 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kadınların eşitlik bağımsızlık özgürlük, politik ve ekonomik hakszılıkların giderilmesi, bireysel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insanlığın onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyoruz.’

Stuttgart Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Melis Schmid’de ilk defa Türkçe bir konuşma yapacağını söylerek aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum dedi. Schmid konuşmasına şöyle devam etti, ‘ Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bugün sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. Ben ilk defa Türkçe konuşma yapıyorum. Özel bir günümüz olan dünya kadınlar gününde sizlerle birlikte kutlamak benim için güzel bir anı olacak. Her zaman dünyayı bizler değiştirebiliriz, diyen kadınlar gün geçtikçe artıyor. Tabiki siyaset , ekonomi başta olmak üzere toplum hayatında hak ettiği yere gelememiş yok değil, kaldıki dünden bugüne çok yol aldık.’ dedi.


Yılın başarılı kadını seçildi

Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe Başkanı Filiz Sofyalı yılın başarılı kadını seçimi konusunda bilgi verdi. Filiz Sofyalı, 20 başarılı kadın aday adayı arasından İş İnsanı Emel Baz’ın seçildiğini açıkladı. 1973 yılında Almanya’ya gelen Emel Baz, mücadele içinde geçen hayatın sonunda başarılı bir iş insanı oldu. Emel Baz ödülünü, OAB Başkanı Erdem Arın, eşi Seher Arın ve Stuttgart Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Melis Schmid’en aldı. Emel Baz konuşmasında, şunları ifade etti, ‘ Bu ödülün benim için anlamı çok büyük. Maddi bir değer ile ölçemiyorum .Emel Baz konuşmasına şöyle devam etti, ‘ Bizler bazen çocuk yetiştirirken yanlış yapabiliyoruz. Erkek çocuğunu öne alıp kız çocuğunu geride bırakıyoruz. Problemde burada başlıyor. Ben her iki çocuğumada eşit davrandım.Her ikisinede dönüşümlü iş verdim. Ayrım yapmayalım. Neden erkek çocuğu daha baskın oluyor? Dünyayı yöneten kadınlardır. Aslında en akıllı varlşık kadılardır. Erkeklerden 3 saniye daha önce konuyu algılayabiliyorlar. ‘ dedi.

Deutsch Türkisches Frauenportal Karlsruhe Başkanı Filiz Sofyalı konuşmaların ardından, bilgisayar, resim ve Ebru kursunu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerleri sahneye davet etti. Başarılı kursiyerlere Karlsruhe Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın, eşi Seher Arın Stuttgart Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Melis Schmid, DİTİB Karlsruhe’den Nesibe Yılmaz sertifiklarını verdi. Filiz Sofyalı kursların devam edeceğini söyledi. Okul Aile Birliği yöneticisi Seher Arın bilgisayar kursiyerleri için 10 bilgisayar hibe ettiğini açıkladı.
Sanatçı Latife Yat gitarıyla geceye renk kattı.