17/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Heidelberg Okul Aile Birliği ‘ Yaşasın 23 Nisan’

BW-HABER Heidelberg

Almanya’da TBMM’nin kuruluşunun 104 üncü yılı kutlandı.

Almanya’nın Heidelberg kentinde Heidelberg Okul Aile Birliği, Heidelberg Belediye Salonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması etkinliği düzenledi. 23 Nisan etkinliğine Heidelberg Belediye Başkanı Stefanie Jansen, Baden Veli Birlikleri Başkanı Kemal Ülker, DİTİB Heidelberg Başkanı Nihat Aksoy, Karlsruhe Sanatçılar Platformu Başkanı Mehmet Söyleyici, Türk Toplumu Platformu Birliği (UTG) BW Başkanı Ercan Özcan, Sanatçı Hüseyin Sekman ve vatandaşlar katıldı.

Heidelberg OAB Başkanı Meltem Kahraman selamlama konuşmasını yaptı. Heidelberg Okul Aile Birliği öğrencileri açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Heidelberg Belediye Başkanı Stefanie Jansen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramına davet edilmesine çok sevindiğini ifade ederek, ‘ Davetinizi hemen kabul ettim. Bu gün, hem çocuklara hem de gençlere hitab eden etkinlikler var. Türk-Alman dostluğu ve birlikte çalışmak için güzel bir ortam. Programı izliyorum ve aranızda olmaktan mutluyum. Yönetim veya gençlerle ilgili sorularınız varsa cevaplandırmaktan mutluluk duyarım. Hepinize güzel eğlence dilerim Bayramınız kutlu olsun.’ dedi.

Heidelberg OAB Başkan Yardımcısı Dr. İpek Arslan konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına destek veren tüm derneklere ve Heidelberg Belediyesine teşekkür etti. Dr. Arslan Heidelberg OAB’nin yıl boyu yapmış olduğu etkinlikler konusunda bilgi verdi. Dr. Arslan konuşmasına şöyle devam etti, ‘ Okul promlemlerinizde her zaman yanınızdayız. Sorunları bizlere mutlaka iletin . Bizler bu konular üzerinde çözümler üretiyoruz ve çocuklarınızın okullarında ki başarılarında her daim yanınızdayız.’

Heidelberg DİTİB Cami Derneği Başkanı Nihat Aksoy’da konuşmasında 23 Nisan Uluslararası Çocuk bayramında her zaman olduğu gibi yardıma hazırız. Bu günde yardım amacıyla buradayız, dedi. ‘ Heidelberg Okul Aile Birliğine desteğimiz devam edecek. Çocuklarımıza kültürümüzü öğretiyorlar. Bizde maddi ve manevi olarak yanlarında yer alacağız. ‘ dedi.

HOAB Başkanı Meltem Kahraman, Heidelberg DİTİB Cami derneğinin desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Baden Veli Dernekleri Federasyon Başkanı Kemal Ülker konuşmasında Türkçe derslerine dikkat çekti. Kemal Ülker konuşmasına şöyle devam etti, ‘ Bayramınız kutlu olsun. Burada Heidelberg olarak faaliyette bulunmanız ve birlik ve beraberliğiniz çok önemli. BW eyaletinde çok şanslıyız. Türkçe derslerinin devam etmesi için Türkçe Dersi öğretmenlerimizin yannda olmalıyız. veliler olarak okullara baskı yapmalıyız. Sıkıntılar konuusnda veli ve öğretmenler üzerinden konular iletilmeli. Çocuklarmızı anlamamız için ana dilimizi en iyi şekilde aktarmalıyız. Türkçe’nin kaybolduğunun farkındayız. Torunlarınız sizinle Türkçe konuşamayacak, geç kalmadan birlik ve beraberlik içinde Türkçe için mücadele vermeliyiz. ‘ dedi.

Karlsruhe Okul Aile Birliği yöneticisi Yaşar Sekban konuşmasında KOAB Başkanı Erdem Arın’ın selamlarını ileterek başladı. Sekban konuşmasına şöyle devam etti, ‘ Dünyada eğitime böylesine büyük bütçe ayırabilen ender ülkeler arasında Türkiye Cumhuriyeti ilk sırada yer alıyor. Devletimiz dünyanın her yerinde çocuklarımıza Türkçe dersi hizmeti sunuyor. Bunu yapabilen ikinci bir devlet yok. Türköçe derslerine bulunduğumuz şehirde önem vermeli ve öğretmenlerimizi bu yönde motive etmeliyiz. Türkçe derslerine sahip çıkmalıyız.’ dedi.

Heidelberg OAB öğrencileri şiir sunumlarının ardından, Türk devlet büyükleri geçiti yapıldı. Fatih Sultan Mehmet Han ile başlayan geçit töreninde Türkiye Cumhuriyet kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile tamamlandı. Ardından 23 Nisan çocukları, Türkiye’de ki şehirlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.
Almanya’nın ünlü tiyatro grubu ‘Yarım Elma’ iki perdelik ‘ İch Liebe Deutschland’ oyunu ile sahne de yer aldı. Hem hiciv, hem hüzün hem de güldürünün yer aldığı tiyatro oyunu büyük beğeni kazandı. Sanatçı Murat İşboğa’nın canlandırdığı Almanya’da Türk erkeği tiplemesi büyük alkış aldı.

Heidelberg OAB öğrencileri folklor gösterilerinin ardından, Hindistanlı öğrenciler yerel danslarıyla sahne aldı. Desteklerinden dolayı sponsor ve derneklere plakatlarn dağıtılması ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı son buldu.