28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Kendinize Güvenin

IMG_6078

BW – HABER   KARLSRUHE 

Almanya’da yaşayan en büyük göçmen kökenli grup olan Türk kökenli vatandaşlar Almanya’da 13 Mart’ta yapılacak olan Eyalet Milletvekilliği Seçimlerine duyarsız değil. Almanya’da geçen 50.inci yılda büyük mesafe kateden ve artık yaşadığı Almanya’da varolduğunu göstermek isteyen Türk kökenli toplum sesini siyasiler üzerinden Almanya’ya duyurmak istiyor. Alman Sosyal Demokratların Karlsruhe Milletvekili adayı Meri Uhlig, Türk Okul Aile Birliği’nin kahvaltısına misafir oldu.

Genç politikacı, Meri Uhlig kendisininde oldukça zor zamanlar geçirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında,  Türklerin sayısal olarak fazla olması sebebi ile kültürlerini koruyabildiklerini, ancak küçük göçmen grupların çocuklarının kendi kültürlerini alamadıklarını söyledi. Almanya’da başarının anahtarının eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade eden Meri Uhlig, ”Çocuklarınızın Almanya’da başarılı olması için, eğitime büyük yatırım yapılmalı, Almancaya önem verilmeli, Aile Birliğinde olmaktan mutluluk duyuyorum, çünkü siz bunu yapıyorsunuz. Çocukların okullarında başarıları olmaları saygınlık kazandırır. Almanca’yı iyi konuşmalı ancak kendi geldikleri yeri unutmamalı. Siz bu işin doğrusunu yapıyorsunuz.” diyen Meri Uhlig bu konuda Karlsruhe Okul Aile Birliğinin çalışmalarından övgü dolu cümleler ile bahsetti.

Kirrlach’ta büyüyen Meri Uhlig Mannheim’da niçin Sosyal Politik  okuduğunu şu sözler ile özetliyor; savaşı televizyonda seyrettiğimde barış için politika okumam gerektiğine inandım.

IMG_6087

Niçin SPD ?

Fakir, yoksul, zayıf, yaşlı, kadın kim olursa olsun herkese eşit şans veren bir parti olan Alman Sosyal Demokratlara üye olduğunu vurgulayan Meri Uhlig SPD’nin bu eyalette kazanması gerektiğinin gerekçesini konuşmasının başında özetledi. Kendisinin de bu mücadeleyi vermeye hazır olduğunu belirten Meri,  Okul Aile Birliğinin yaptığını bende yapıyorum diyerek konuşmasına şöyle devam etti,  ” Çocuklarımızı bu şehir için hazırlıyoruz, bu eyalet için. Çocuklarımız burada büyüyor ve onların hepsinin bir şansı var. Partilere gidin hangisi olursa olsun. Partiye katılın kendi fikirinizi söyleyin. Karlsruhe sizin şehriniz bir şeyleri sizde ifade edin. Sadece seçimlerde değil. ”

Mülteciler yardım bekliyor.

”Biz biliyoruz göçmenlerin ne zorluklar yaşadığını.” sözünü ifade eden Meri Uhlig mültecilerinde yardım bekledğini onları en iyi göçmenlerin anlayabileceğini söyledi.Meri Uhlig yokları biz biliyoruz diyerek konuşmasında ” Banyosu olmayan evleri biliyoruz. Biz biliyoruz tuvaleti olmayan evleri. Okulda Almancası olmadığı için utanan çocuğu, yada Almancası olmayan velinin okulda düştüğü durumu.” diyerek ifade etti. Meri Uhlig, bu sorunları en iyi bilen partinin SPD olduğunu söyleyerek, göçmen kökenli olan kendisine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kendinize Güvenin, ” Sekban medyada yazıyor.”

”Kendinize güvenin bunu gösterin sesinizi çıkarın Facebook’ta, ya da gazetede Sekban’ın yazdığı gibi. Kendinize güvenin 50 yıldır buradasınız. Nerden nereye geldik. Biz burada birlikteyiz, bu ülke harika, hepimize aynı şans verilmeli, ücretsiz anaokulu hizmeti verilmeli, okullarda şartlar eşit olmalı, bu şehir için sizde konuşun, belediye başkanına düşüncenizi söyleyin. Sizin şehriniz sizin ülkeniz.” diyerek tüm göçmen kökenlilerin bu ülkenin geleceğinde söz söylemeye davet etti.

 

KOAB başkan yardımcısı, Av. Hakan Arslan’da burada yaşan insanlar olarak eğitim öncelikli çalışmamız diyerek, bu ülkenin geleceğine katılmak için aktif politikaya girilmesi gerektiğini söyledi.

Türkçe Alman Okul Sisteminde Olmalı

Meri Uhlig’e sorular bölümünde yöneltilen,  partilere üye şartları arasında Alman vatandaşlığı mecburiyeti olup olmadığı soruldu. Meri Uhlig bu konuda böyle bir şartın olmadığını ancak siyasi olarak adaylarda Alman vatandaşlığı aranıyor dedi. Yine velilerden gelen ilginç bir soruda ise Türkçe’nin artık Alman okul sistemine girmesi gerektiği oldu. Meri Uhlig’de konu ile ilgili olarak kendisininde bu konuda olumlu düşündüğünü söyledi. Yine bir soru üzerine SPD çatısı altında Alman Sosyal Demokratların gençlik yapılanması ”JUSOS” ların olduğunu bu gruba Türk kökenli gençlerinde katılmasını arzuladığını ifade etti.

Karlsruhe Okul Aile Birliği başkanı Erdem Arın, SPD Eyalet Milletvekili adayı Meri Uhlig’e teşekkür ederek Okul Aile Birliğinde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Konuşmalarında ardından genç politikacı Meri Uhlig kahvaltı programında OAB üyeleri ile biraraya gelerek sohbe ettti.

IMG_6219