30/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başkonsolosdan Duygulu Veda

KARLSRUHE (KHA)

Aksen ”Hoş anılar ile ayrılıyorum. İyi geçen zaman çabuk geçer.”

 

aksen

Görev süresi biten Karlsruhe Başkonsololsu Serhat Aksen ve eşi Meltem Aksen, Başkonsololsluk Toplantı Salonunda  STK temsilcilerinin katıldığı bir resepsiyon verdi. Burada yaptığı duygu yüklü konuşmaya;  her zaman erişilebilir olmaya özen gösterdik, kapımızı açık tuttuk, sözleri ile başlayan Aksen konuşmasına şöyle devam etti ” Görev yaptığım bu 4 yıllık zaman zarfında arkadaşlarımla beraber toplumumuzla bir olmaya,  birlikte   olmaya sizlerden biri olmaya gayret etmeye çalıştık. Tabi insanın olduğu her yerde eksiklikler vardır kusur vardır, Hatamız ve kusurumuz varsa af ola. Sizlerin bana ve eşime  gösterdiğiniz hüsnü kabul ve destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum.Eşimle beraber Karlsruhe’yi hep hoş anılar ile hatıryacağız. Bizde arkamızda bir hoşseda bıraktı isek, sizler nezninde iyi hatırlanabileceksek ne mutlu bizlere. Sağlıcakla kalın, esen kalın, hoşçakalın.” dedi.

Aksen veda

 

veda3


Konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamayan Karlsruhe’nin sevilen Başkonsolosu Serhat Aksen’e destek eşi Meltem Aksen’den geldi. Bir çok dernek temsilcisi ve vatandaşlar Başkonsolos Serhat Aksen ile bir araya gelerek sohbet ettiler. Karlsruhe Okul Aile Biriği Başkanı Erdem Arın ‘ Farklı bir Başkonsolos ile birlikte çalıştık, çok güzel işler yapıldı. Tüm vatandaşlarımız kendisinden memnun kaldı, kendisini çok özleyeceğiz, yaptığı güzel işler ile kendisini hatırlayacağız’ dedi.

Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen görevine başladığı 2011 Aralık ayında ilk olarak ”Meslek Altın Bileziktir” konulu programa katılarak, gençlerin mutlaka bir mesleğe sahip olması gereğinin altını çizdi. Karlsruhe’de başlattığı ‘Meslekten de Öte’ adlı proje ile polislik mesleğine ilginin artırılmasını sağladı ve BW –  Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall’ın dikkatini çekti. Karlsruhe Başkonsolosuluğu binasının satın alınmasını sağlayan Aksen, yaşlı ve ulaşma güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın başkonsolosluğa daha rahat gelebilmeleri için tramvay durağını başkonsolosluğun hemen önüne getirdi. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimlerde düzenlediği başarılı seçim organizasyonları ile dikkati çeken Aksen, bizzat Alman firmalarını ziyaret ederek gençlerimize meslek eğitiminde pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedi.

Hiç Uyumayan Başkonsolos

Almanya’da artan yabancı düşmanlığına özellikle de vatandaşlarımıza yönelik ayrımcılığa ve saldırılar karşı  etkin çalışma yürüten Aksen, geçtiğimiz sene  Karlsruhe’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir binanın gece kundaklanması olayına sabaha doğru 01:30’da konu ile ilgilenmesi akıllara başkonsolos uyumuyor mu sorusunu getirdi.  Pforzheim’da ırkçıların saldırdığı aileye,  tatilini yarıda bırakarak gelen Aksen, konunun ciddiyet ile ele alınmasını sağladı.

Stuttgart Havalimanından Geldi Baden Havalimanından Gitti

2011 Kasım’da Stuttgart  Havalimanından Almanya’da ki görevine gelen Aksen, Baden bölgesinin ihtiyacı olan THY ile Türkiye’ye ulaşımı sağladı. Aksen görev süresinin dolması nedeni ile Ankara’da ki yeni görevine 20 Ekim’de Karlsruhe- Baden Havalimanından kalkan THY uçağı ile gitti.

IMG_1627