28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Camiler Gönül Kapılarını Açtı

baden-baden-ditib01


BW-HABER   Baden-Baden


Almanya’da ki camiler geleneksel ‘ Açık Kapı Günü’ etkiliği kapsamında gönül kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

Her yıl farklı sloganla düzenlenen ve camileri ziyaret edenlere İslam diniyle ilgili bilgilerin verildiği etkinliğinin bu yılki konusu, ‘Hicret-Güçlük, Sıkıntı ve Fırsat Olarak Göç’ oldu. Almanya’da başta Köln DİTİB olmak üzere Baden bölgesinde ki tüm camiler zitaretçilerine kapılarını açtı.

DİTİB Baden-Baden Fatih cami 3 Ekim sabahı 20 yıldır geleneksel olarak düzenlendiği ‘Açık Kapı Günü’ etkinliğinde ziyarteçilere İslam dini, oruç, başörtüsü, hicret konusunda bilgi verildi. Başkan Ali Avcı, din görevlisi Bünyamin Çiçekler ve Yılmaz Okur Fatih Cami’ni gezdirerek, cami ibadet alanı hakkında bilgi verdi.

Fatih Cami din görevlisi Bünyamin Çiçekler; ‘DİTİB tarafından periyodik olarak düzenlenen bugün özellikle camilere saldırının yoğunlaşdığı bu günlerde ayrı bir önem kazandı. Konunun  hicret olması ayrı bir değer kattı.Gelen misafirler bu konuda bilgilendirildi. DİTİB’in varolmasının toplumun huzuru için ne kadar önemli olduğu vurguladık. Yoksa oluşan boşluklar  İslam ile alakası olmayan gruplar tarafından dolduruluyor. Burada görevlendirilen din gönüllüsü görevlilerin görev ve amaçlarınıda ziyaretçilere anlattık.’

 İlginin yoğun olduğu açık kapı gününe Alman ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Ziyarete gelen 100 misafire Türk mutfağının lezzetleri sunuldu. Ziyarteçiler  camiyi tanıma imkanı bulurken, hem Türk misafirperverliğini, hem de Türk mutfağını tanıdı.

baden-baden-ditib04


baden-baden-ditib


ditib-baden-baden08