28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Türk Çocuklarının Not Ortalamasını Yükseltiyoruz!

kurs01


BW-HABER

Karlsruhe 9 Şubat 2017


Okul Destek Kurslarımızla (Nachhilfe) Türk Çocuklarının Not Ortalamasını Yükseltiyoruz!

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 14 ay önce bir dil, kültür ve pedagoji projesi olarak başlattığımız ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ adlı eğitim kampanyası içeriğindeki tamamen ücretsiz olan: tiyatro, müzik, sanat, enstrüman, folklor, spor, okuma-yazma ve haftasonu Türkçe kursları; Almanya ve eyelet genelinde ve Avrupa çapındaki kültürel yarışmaları; seminer ve konferansları ile vatandaş ve soydaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine cevap veriyoruz.

 

5 ADET DESTEK KURSUMUZLA TÜRK ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI ARTIYOR!

Bu minvalde Türk vatandaş ve soydaşlarına sunulan imkanların nicelik ve niteliğini artırmaya azmedeceklerini kaydeden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak, Türk çocuk ve gençlerinin Matematik, İngilizce, Almanca, Coğrafya, Tarih, Fizik ve Kimya gibi Alman okul derslerindeki başarısını artırmak gayesiyle Karlsruhe şehrinde 2 adet olmak üzere, Spaichingen, Bretten ve en son açılacak olan Bruchsal şehri dahil 5 adet ve hepsi ücretsiz olarak hizmet veren ‘Okul Destek Kursu – Etüt Merkezi’ (Nachhilfe) ile Türk çocuklarının okul başarısını gözle görülür bir şekilde artırmaya devam ediyoruz” dedi.

 HEDEFİMİZ 10 NACHHİLFE İLE ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİNİ AYDINLATMAK!

Hedeflerinin eyelet genelinde 10 merkez açmak olduğunu, Bretten ve Bruchsal şehirlerindeki Nachhilfe (Etüt Merkezi) kurslarının açılışlarını tüm vatandaş ve öğrencilerin katılımıyla ve büyük bir gurur ve sevinç içerisinde ilerleyen günlerde yapacaklarını söyleyen Gürkan Avcı, şunları kaydetti;

kurs03

 GÖÇMEN ÇOCUKLARIN VE BAŞTA TÜRK ÖĞRENCİLERİN NOTLARI DÜŞÜK!

Almanya’da göçmen çocuklarının eğitimdeki başarısı düşük olduğu gibi göçmen grupları içerisinde Türk çocuklarının eğitimdeki başarısı Rus, Portekiz, İtalyan kökenli çocuklara göre en alt düzeylerde yer alıyor. Bir örnekle; Almanya matematikte toplamda 2013 OECD ortalamasının 20 puan üzerinde başarı elde etti. Göçmen ailelere mensup öğrenciler ise OECD ortalamasının 9 puan altında yer aldı.

TÜRK ÇOCUKLARININ BAŞARISI ARTTIKÇA DAHA SEÇKİN MESLEKLERİ TERCİH EDECEKTİR!

Almanya’ya 60 yıl kadar önce işçi olarak gelmiş ve burada binbir zorluklarla mücadele ederek güzel bir gelecek yaratmış necip vatandaşlarımızın son jenerasyon çocukları da işçi olmamalı kanaatindeyim. Almanya’daki Türk çocukları daha ilkokuldayken meslek okullarına, meslek okulları içerisinde de özellikle bedensel – mekanik yönü ağır basan mesleklere yönlendiriliyor. İşte açtığımız bu tür okul destek kursları sayesinde Almanya’daki Türk çocuklarının okul başarıları ve karne notları arttıkça mesleki hedefleri yükselecek ve seçkin meslekleri kendilerine hedef olarak alacaklardır.

 

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ŞART!

Almanya’daki vatandaş ve soydaşlarımızın kahir ekseriyeti çocuklarının üniversiteye kapı açacağı Alman liselerinde okutmak için gerekli bilgi ve donanıma sahip değiller. Dahası çocuklarını ilkokuldan sonar çırak – meslek okullarına yönlendirip kısa yoldan meslek edinip para kazanmaya başlamaları gibi kolay bir yolu tercih ediyorlar. Oysa biz Türk çocuklarının muhakkak surette üniversite eğitimi almalarını ve başta öğretmenlik, hukuk, finans ve mühendisliğin tüm dalları olmak üzere Almanya’nın geleceğinde en seçkin ve prestijli meslekleri ifa etmelerini istiyoruz. Bu anlamda T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği olarak, çocuklarımızın geleceği için tüm vatandaşlarımızın, anne babalarımızın yanında ve hizmetinde olduğumuzu bilmelerini isterim.

ALMANYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ DOSTLUK VE İŞBİRİĞİ ÇITAMIZI YÜKSELTMELİYİZ!

Almanya’da iş disiplini ve kaliteli eğitim almış Türk gençlerinin bu ülkedeki iş disiplinini, bilim ve teknik alanındaki yenilikleri Türkiye’ye taşımalarını: iki dost ve müttefik ülke olan Almanya ve Türkiye arasında yani anavatanları ile yeni anavatanları arasında daha güçlü bir işbirliği ve daha efektif bir dostluk kurmalarını bekliyoruz.

kurs02