27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Atatürk Kupası Çekilişi

IMG_5492


BW-HABER   Karlsruhe


39 uncu Atatürk Kupası Kurası Çekildi

Karlsruhe  Başkonsolosluk görev bölgesi Türk Spor Klüplerinin katılacağı ” 39 uncu Atatürk Kupası’” karşılaşmalarının kura çekilişi yapıldı.

TC Karlsruhe Başkonsolosluğu Bölgesindeki 18 Türk Spor Kulübü futbol takımlarının katılacakları ve Ocak 2016’da  Baden Holzarena Mosbach sahasında  düzenlenecek ” 39 uncu Atatürk Kupası ” kura çekimleri Karlsruhe Başkonsolosluğu toplantı salonunda yapıldı. İlk kura çekimini yapan başkonsolos Cem Örnekol ” Hayırl olsun” dedi.

IMG_5479

39 uncu Atatürk Kupası ile ilgili Karlsruhe Haber’e özel açıklamada bulunan Başkonsolos Cem Örnekol ” Bu gün Baden bölgesi spor kulüpleri ile tanıştım, 39 uncusu düzenlenecek olan Atatürk Futbol Turnuvası çok güzel bir gelenek.  bu turnuvanın tüm Almanya’da düzenlenmesi temennimiz.Türk Spor Kulüpleri, ”Atatürk Kupası Turnuvası” nın düzenlenmesini çok arzu ediyorlar. Bu turnuva ile gençlerimizin Cumhuriyet ile, Atatürk ile bağlarının pekiştiği bir spor faaliyet oluyor. Tabii başkonsolosluk, spor camiası, vatandaşlarımız,  bütün aileler ile birlikte  buluşma imkanı yaratıyor. Güzel bir buluşma olmasını temenni ediyorum.

Bu gün yapılan toplantıda da, bunu nasıl en iyi şekilde organize edebileceğimizi konuştuk. Kendileri oldukça deneyimli. Buradan da daha nice 39 uncu Atatürk Kupası Turnuvası düzenlenmesini temenni ediyorum. ”

IMG_5482

Kura çekimine 18 futbol kulübü yöneticisi, Başkonsolos Cem Örnekol ve Başkonsolosluk spor sorumlusu Erdi Eren katıldı. 4 gurupta birbriyle mücadele edecek takımların gurupları kura sonucu şu şekilde sonuçlandı:

  1. inci gurup Mosbach Türkspor, TC Fatihspor Baden Baden, KSC Schwetzingen, Sinsheim Türkgücü, FC Bospurus Weil
  2.  inci gurup Mannheim Türkspor, Türkgücü Freiburg, Hochstatt Türkspor – Mannheim, Bad Säckingen Dost Gençlik, TTSC Buchen Türkspor
  3. gurup; Pforzheim Fatihspor, Turanspor mannheim, GSK Karlsruhe, Türkischer SV Mühlacker
  4. 4 üncü gurup; FC Wiesloch Türkspor, GU Türkspor Pforzheim, Türkiyemspor Gaggenau, Ataspor Offenburg IMG_5505

Atatürk Kupası Tarihi

Karlsruhe Başkonsolosluğu bölgesinde düzenlenen  37.Atatürk Kupası Almanya’nın Köln şehrinde 1978 yılında ortaya atılan bir fikir ile başlamış ve 2008 yılında ilgisizlik nedeni ile iptal edilince, 30 yıllık gelenekde böylece bitmiş oldu. Karlsruhe Başkonsololuğu bölgesinde bulunan Türk Spor Kulupleri Atatürk Kupasına sahip çıkarak devam kararı aldı ve bu yıl 39 uncu. defa düzenlenecek.