22/09/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Freiburg Seçmeni Karlsruhe’de… Karlsruhe Haftaya İyi Başladı..

img_3176

BW-HABER

Karlsruhe 3 Nisan 2017


Karlsruhe Haftaya İyi Başladı 2.637 seçmen tercihini yaptı…

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için Karlsruhe Başkonsolosluğunda sandık başına giden seçmen sayısı  3 Nisan Pazartesi dahil  20.409  oldu. Pazartesi günü kullanılan 2.637  oyla birlikte Avrupa toplamında 600.000’ni geçecek.

Karlsruhe Başkonsolosluğuna gelen seçmenler engel tanımadı. 136 km uzakta bulunan Freiburg kentinden otobüslerle gelen seçmenler, vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Sandıklara ulaşamayacak olan seçmenler için otobüsler, minübüs ve araçlar ile evlerinden alan UETD Freiburg başkanı Erdem Öker, bunun demokrasiye olan inancın bir göstergesi olduğunu söyledi. Öker, ” Referanduma ilgi aslında sandığa yansımasından daha fazla, biz Freiburg bölgesi olarak vatandaşlarımızı evlerinden alıyoruz, sandığa getiriyoruz. Referandum hayati bir mesele seçme hakkı olan, seçmen kütüğünde yer alan tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmesini istiyoruz. İstemeklede kalmıyor vatandaşı sandığa biz götürüyoruz.” diyen Erdem Ölker, referandum sonucuna herkesin saygı duyacağına inanıyoruz dedi.

Karlsruhe Başkonsolosluğuna otobüslerle gelen Freiburg UETD otobanda uzun bir konvoy oluşturdu. Seçmenlerle tek tek igilenen Erdem Ölker,  seçim kurallarını hatırlatarak, sandıkta uyulması gereken kurallar konusunda bilgi verdi.