22/09/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Basına Teşekkür

BW-HABER

Karlsruhe 12 Nisan 2017


Haber Post Gaztesi Genel Müdürü Ali Batmaz, Karlsruhe Çalışma Ataşeliğini ziyaret etti. Ali Batmaz, Çalışma Ataşeliği Sosyal Danışman Osman Kaya ile bir araya geldi. Batmaz ziyarette, meslek eğitimi ve yurtdışı emeklilik konusunda bilgi alış- verişinde bulundu. Ali Batmaz, geçtiğimiz Ocak ayında Karlsruhe’de düzenlenen Güney Almanya’nın en büyük meslek fuarı ‘Mesleğe İlk Adım Fuarı’nda stant açan Çalışma Ataşeliğini başarılı çalışmalarında dolayı tebrik etti. 

Karlsruhe Sanayi Ticaret Odası (IHK), İş Ajansı ( Arbeitsamt) ve Karlsruhe Zanaatkarlar Odası (Handwerkskammer) tarafından düzenlenen meslek fuarına, her üç kurum ile de ortak çalışmalara imza atan Karlsruhe Başkonsolosluğu’da bilgilendirme standı ile hem Türk gençlerine hem de Alman gençlerine hizmet vermişti.

Osman Kaya meslek eğitimi ve yüksek öğretimin önemine değindi ve Almanya’nın en büyük meslek eğitim ihratcatçısı olduğunun altını çizerek, ” Bu meslek eğitiminden gençlerimiz azami olarak faydalanmalı. Konu sadece meslek eğitimi değil, buradan yüksek öğretimede geçiş yapmasını sağlamak ve iş dünyasına kaliteli, iş rekabetinde her zaman bir adım önde, tam donanımlı gençler yetiştirmek olmalı.” diyen Kaya, bu konuda Çalışma Ataşeliği olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz dedi.  Osman Kaya Haber Post’a gençlerin eğitimine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kaya ” Basınımız bu konuda üstüne aldığı görevi yerine getirdi. Gerek meslek fuarlarında gerekse ataşelik çalışmalarını en iyi şekilde ilgili yerlere duyurulması konusunda başarılı çalışmalara imza atıldı. Bizlerde basınımıza müteşekkiriz.” dedi.