02/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Tatlı Yarışmasına Davet

BW-HABER

Karlsruhe 4 Mayıs 2017


Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tüm Türk tatlı severleri ‘ Tatlı Yarışması’ na davet etti…

2 inci Avrupa Türk Tatlı Yarışması ve  23 Nisan Törenine Davet

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 20 ay önce başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim, sanat ve spor kampanyamız çerçevesinde bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Avrupa çapındaki ödüllü ‘2. Türk Tatlı Yarışması’ 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 13:00’de Aula des Gymnasiums Schramberg’de (Berneckstr. 32 78713 Schramberg) yapılıyor.

 6 Mayıs’ta GMNASİUMS SCHRAMBERG’E Davetlisiniz.

Gymnasiums Schramberg Amaçlarının Türk tatlılarının ve Türk kültürünün tanıtımını yapmak olduğunu söyleyen Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, şöyle konuştu; Dostluk ve birlikte yaşamın en güzel göstergesi olarak düzenlediğimiz bu güzide yarışmaya herkesin katkı ve katılımını dahası sahip çıkmasını bekliyoruz.  

Kremalı Pastalar (Yaş Pastalar), Şerbetli Tatlılar ve Sütlü Tatlılar olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek olan Avrupa çapındaki ödüllü ‘2. Türk Tatlı Yarışması’ yarışma gününe kadar herkesin müracaatına açık olduğu gibi tüm vatandaş ve soydaşlarımızı bekliyoruz.

 

YARIŞMACILARI BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÖDÜLLER BEKLİYOR!

Yarışmaya katılan herkese katılım belgesi verileceği gibi jüriden en yüksek puan alan yarışmacılarımıza birbirinden güzel ve değerli ödüllerin verileceği ‘2. Türk Tatlı Yarışması’na herkesi; Alman, Fransız, İsviçreli, Rus dostlarımızı hem yarışmacı olarak hem de izleyici olarak memnuniyetle bekliyoruz.

 

23 NİSAN TÖRENLERİNE ALMAN DOSTLARIMIZI ALARAK GELELİM!

21 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecek olan eyaletimiz genelinde gerçekleştirdiğimiz 49 kentteki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları aracılığıyla Almanya’da gurbeti yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızın coşku ve moral bulduğu şölenlere; başta Alman dostlarımız olmak üzere değişik ülke ve milletlerden binlerce misafir ve çocuğun gerek gösterilerde görev alarak, gerekse izleyici olarak katılımlarıyla sayısız dayanışma ve dostluk manzaralarına tanık olmak adına muhakkak surette bekliyoruz.

 

23 NİSAN ŞÖLENİNE DAVET!

Ataşeliğimize bağlı Bölge Başkanlıkları ve Türkçe – Türk Kültürü öğretmenlerimiz ila eyaletimiz genelindeki kentlerde mukim Türk Okul Aile Birliği Dernekleri (TOAB) maharetiyle gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama şölenlerinde ayrıca Ataşeliğimizce takdim edilmek üzere çeşitli madalya, diploma ve sertifika törenleri de yapılacaktır.

 

07.05.2017 Pazar günü saat : 14:00’de FREIBURG / Heiterseim Heiterseim Jahn str 22 Malterserhalle

07.05.2017 Pazar günü saat : 12:00’de NAGOLD / Ebhausen-Ebershardt Warter Str. 98, 72224 Ebhausen-Ebershardt