24/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Anma Programı

BWHABER

Karlsruhe 16 Temmuz 2017


Karlsruhe Şehrinde 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Anma etkinliği düzenlendi.

Almanya’nın karlsruhe şehrinde Karlsruhe Başkonsolosu toplantı binasında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliği düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girşimi sonucu şehit olan 249 vatandaş anıldı. Karlsruhe Başkonsolosluk toplantı salonunda düzenlenen toplantıda saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından, Karlsruhe DİTİB Merkez Cami din görevlisi Enes Kaleağası bir konuşma yaptı konuşmasının ardından menfur darbe girişimini engellerken hayatlarını kaybeden 249 şehirt ve 2 bin yaralı için dualar okundu.

Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol konuşmasında, FETÖ terör örgütünün kendi halkına silah doğrultacak, hatta Cumhurbaşkanına suikast etmeye cürret edecek kadar acımasız bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Cem Örnekol şunları kaydetti; ” Örgüt, hedefine ulaşabilmek amacıyla, her türlü sahtecilik, sahte belge hazırlama, kamu kurumlarına giriş sınavlarının sorularını çalma, kaynağı bilinmeyen paralar kullanma,  kod adı kullanma, gizlenme, kriptolu iletişim araçları ile haberleşme gibi birçok hukuka aykırı yöntemi benimsedi. İleride devlet yönetimini kontrol altına almak ve akabinde Anayasal demokratik rejimi değiştirmek için tüm kadrolara kendi mensuplarının getirilmesi veya bu kadrolarda bulunanların örgüte bağlanması hedefledi.

Bu amaçla, başta Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve yargı organları olmak üzere, hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolaştırılan FETÖ mensupları öncelikle askeri harekât, istihbarat, personel, özel kalem, iletişim gibi stratejik birimlere yerleşti.

Yukarıda özetlenen bu sinsi ve geniş kapsamlı örgütlenme tamamlandıktan sonra harekete geçmeye karar veren FETÖ, 15 Temmuz gecesi TSK bünyesinde oluşturduğu örgüt üyeleri vasıtasıyla darbe girişimine kalkıştı.

TSK mensubu olmayı hak etmeyen bu hain kişiler, Türkiye’deki demokratik, sosyal ve laik rejimi ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ’nün maşası olmaktan çekinmediler. Gözleri dönmüş bir şekilde savaş uçaklarıyla Türk Halkının temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayıp, emniyet güçlerinin ve halkın üzerine helikopter ve tanklarla saldırıp ateş açtılar.”

Fetö örgütünün darbe kalkışmasının Türk halkı tarafından kahramanca engellendiğini, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin bu hain girişim karşısında gösterdikleri dirayetli tutum ve yönetim tabiatıyla Türk Milletinin en büyük rehberi olduğunu ifade eden Cem Örnekol, ‘FETÖ’nün gerçek mahiyetinin, temel hedeflerinin ve sadece ülkemiz için değil fakat tüm insanlık âlemi için ne kadar acımasız ve tehlikeli bir terör örgütü olduğunun herkes tarafından anlaşılacağına ve bu örgütün tamamen etkisiz hale gelmesini sağlayacak tedbirlerin tüm ülkelerce alınacağına inanıyoruz.

Demokrasiye ve ülkelerinin istikbaline kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; Gazilerimize minnet duygularımızı ifade ediyoruz.”

Konuşmaların ardında 15 Temmuz hain darbe gecesine ait görüntüler izletildi. Karlsruhe Başkonsolosluğu 15 Temmuz hain darbede teröristlerce şehit edilen,  250 kişi için misafirlere 250 helva ikram etti.