20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Mutlaka YUPASS Numaranızı Alın

BWHABER

Karlsruhe 16 Temmuz 2017


Karlsruhe Çalışma Ataşesi Muhammet Kıran izin dönemi ve Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlara çarpıcı uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Sağlık Kuruluşlarına YUPASS İle Gidin

 Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve Türkiye’de sağlık yardımı alabilmesi için Almanya’da bağlı bulunulan sağlık sigortasından, sağlık kasalarından T / A 11 belgesi (Auslandkrankenschein) alınmasını ve Türkiye’de ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne müracaat edilerek YUPASS numarası çıkartılmasını ve bu numara ile sağlık kuruluşlarına gidilmesi gerektiğini söyledi.

Emekli Belgeniz Yanınızda Olsun
Gümrük işlemleri, araç getirme, araçla Türkiye’de uzun süre kalma konusunda da bilgi veren Ataşe Kıran; Yurt dışında ikamet eden herkesin (çalışan veya emekli, Türk vatandaşı veya değil) kendi kullanımına mahsus yabancı plakalı aracını Türkiye’ye getirerek, aracını iki (2) yıl boyunca Türkiye’de tutabilir. Bunun için aranan en temel şart, araç sahibinin aracıyla Türkiye’ye gireceği tarihten geriye doğru son bir yıl içinde en az altı aydan fazla bir süre (185 gün) Yurt Dışında (Türkiye dışında) ikamet etmiş olmasıdır. Sınır kapılarında sorun yaşamak istemeyen vatandaşların bu hususa dikkat etmesini isteyen Ataşe, Yurt Dışından emekli olanların Ataşeliğimizden alacağı Emeklilik Belgesini her zaman yanlarında bulundurmasını tavsiye etti. (Belge için, Emeklilik Belgeniz (Rentenbescheid) ve Kimlik Fotokopinizle Ataşeliğe müracaat ediniz)

Randevu almadan Çalışma Ataşeliğine gelebilirsiniz
Araç getirme gibi Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görev alanına giren konularda her zaman bilgi alabileceğiniz Gümrük Çağrı Merkezi telefonu: +90 312 444 84 82
Muhammet Kıran yurt dışı emeklilik işlemleri için kimseye ücret ödenmemesi gerektiğinin altını çizerek; ”  Yurt Dışı Borçlanması yaparak emekli olmak isteyen vatandaşlarımız her türlü işlemini hiçbir yere, hiçbir ücret ödemeden posta yoluyla rahatlıkla yapabilir. Bu konularda Ataşeliğimize müracaat ederek ücretsiz danışma hizmeti alın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğimizdeki iş ve işlemler için randevu almaya gerek yoktur. Ataşeliğimize, iş günleri saat 08:30 – 12:30 arası gelebilirsiniz. Ancak Konsolosluktaki diğer tüm işlemleriniz (Pasaport, Noter, Vatandaşlık, Nüfus, Askerlik, Evlilik, Tebligat) için www.konsolosluk.gov.tr adresinden mutlaka randevu almanız gerekiyor. ”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği, Rintheimer Str. 82, 76131 Karlsruhe – Tel: 0721 85 77 87 – Faks: 0721 84 719 e-Mail: karlsruhe@csgb.gov.tr