19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Basketbol-Tenis Okulu İki Yaşında

BW-HABER

Karlsruhe 22 Temmuz 2017


Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği himayesinde Karlsruhe Okul Aile Birliği ile birlikte düzenlenen ‘Basketbol ve Tenis Özel Eğitim Çalışması’ ikinci yılı sezon kapanış finali Karlsruhe Erich Kästner Okulu Spor Salonunda büyük bir katılım ile yapıldı. İki yıl önce 8 öğrenci ile başlayan basketbol özel eğitim çalışması, tenis ve masa tenisi ile birlikte 30 öğrenciye ulaştı. 

Kapanış etkinliğinde okul bahçesinde bir de yemek verildi. Karlsruhe Türk Müziği Korosu ve Karlsruhe Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen kapanış etkinliğine; Karlsruhe Çalışma Ataşesi Muhammet Kıran, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşeliği görevlisi Ali Derin, KOAB başkanı Erdem Arın, MÜSİAD yönetim kurulundan Arif Hazırbulan, Tuncay Ulusoy, Ayhan Bülbül, Alpaslan Salar, Sanatçılar Platformu başkanı Mehmet Söyleyici, Öğrenci ve aileleri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Karlsruhe OAB başkanı Erdem Arın ” 2 yıldır, Karlsruhe Başkonsolosluğu ile birlikte yürüttüğümüz, ‘ Basketbol ve tenis özel eğitim çalışması’ bu gün Baden bölgesinde örnek gösterilecek bir çalışmadır. Bu çalışma kurumsallaşarak devam edecek, gerek belediye gerekse diğer kurumlarla işbirliğine gitmek suretiyle daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Proje antrenörleri A. Çağatay Kır, İsa Gündüz ve Yaşar Sekban’a teşekkür ederiz. ” 

ASİP Genel Başkanı Sedat Demir ‘ KOAB ve başkonsolosluğun birlikte yürüttüğü bu çok özel spor çalışması, çocuklarımızın gelişimine faydası olduğuna inanıyoruz. Çalışmalarınızı ASİP olarak destekleyeceğimizi belirtmek isterim.” Dedi. Sedat Demir öğrencilere hediye verdi. 

Davete katılan dünya kick boks şampiyonu Gökhan Arslan’da çocukların spor konusunda aileler tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘ Spor hem fizik hemde manevi olarak insanı, çocukları güçlü kılar.’ dedi. 

Etkinlikte basketbol ve tenis öğrencileri kısa bir çalışma yaptılar. Programda aileler bir araya gelerek bir süre sohbet ederken, Karlsruhe MÜSİAD yönetim kurulu üyesi Nihat Kılıçer çocuklara çanta dağıttı. Spor okulu yaz tatililinin hemen adından Eylül ayının ortalarında yeni sezona farklı bir konseple merhaba diyecek.