19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Mızrabın Ruhu Stuttgart’ta Nefesleri Kesecek

BW-HABER

Stuttgart 12 Kasım 2017


Mızrabın Ruhu, Plectrums Soul İstanbul Müziği ile 17. Aralık’ta Stuttgart’da Sanatçı Muhammed Temel ile oğlu Ender Berkay Temel’den oluşan Mızrabın Ruhu ekibi Karlsruhe, Gross-Gerau ve İstanbul-Kadıköy sonrası Stuttgart’a geliyor.

15. yüzyıldan başlayarak günümüze kadar İstanbul da yaşamış ve yaşamakta olan bestekarların eserlerini sunulacağı ve kendi eserlerine de yer alacağı muhteşem bir konser geliyor.  Cihan Saygın’ın üstleneceği konser saat 18de Eltern-Kind-Zentrum e.V. adındaki Ebeyn-Çocuk-Merkezinin Cafe’sinde gerçekleşecek.

İHF e.V. derneği Cihan Saygın’ın katkılarıyla   konser öncesi ve sonrası geleneksel Ebru ve Kat’ı Ebru çalışmalarını sergileyecek. Sanatçı Muhammet Temel  sanat  ve müzik severleri konsere davet etti.  

 Mızrabın Ruhu’nun ruhu olan müzisyenleri kimdir ? 

Muhammed TEMEL: Mızrabın Ruhu kurucularından 1972 doğumlu, merhum Ûdi Bestekâr İsmet Alpaslan’nın öğrencisidir. 1984 yılından itibaren yedi yıl Geleneksel Meşk Sistemi ile dersler almıştır. Günümüzün çok değerli Ud üstadlarından Necati Çelik ve Yurdal Tokcan’dan da faydalanmıştır. Aynı zamanda ahenk Türk Müziği Topluluğu Karlsruhe’nin koro şefliliğini yapmaktadır.

Ender Berkay TEMEL: 1999 Doğumlu 3 – 4 yaşlarından itibaren Ud sazı ve musiki eğitimini babasından almaya başlamıştır. Daha sonra Gitara da merak salmıştır ve kendini geliştirmektedir. Dokuz yaşında TRT İstanbul Radyosu ses ve koro şefi Mustafa Doğan Dikmen çocuk korosu projesine Stuttgart’ta katılmıştır. Kanun sazını yaklaşık bir bucuk senedir çalmaktadır. Büyük ilgi ve azim ile bu sazın üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. TRT Devlet sanatçısı Bestekâr ve Kanun sanatçılarından Göksel Baktagir den faydalanmıştır. Bu ikili bir çok koroda ve projelerde yer almaktadır.

Konserin sununmunu yapacak  Cihan Saygın , 1975 Heilbronn doğumlu. Türk Kültürü alanında çalışmalar yapan  dernek ve korolarda  1997’de ilk defa Heilbronn’da görev almaya başladı. Mannheim’da üniversite yıllarında ve daha sonra yerleştiği Stuttgart’ta devam etmiştir. Cihan Saygın bir çok Türk Müziği Korosu, konserleri, organizasyon ve dernek yönetimlerinde yer aldı.

Konser bileti rezervasyonu ve Ebru Sergisi hakkında Cihan Saygın ile irtibata geçebilirsiniz (0176-84078191).