19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Londra’da Öğretmen Maaşı Yetersiz

BW-HABER

Londra 26 Kasım 2017


Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin tarafından Londra Başkonsolsoluğunda ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Öğretmenler günü münasbetiyle düzenlenen etkinlikte  öğretmenler sorunlarını Başkonsolos Çınar Ergin’e iletti. 24 Kasım Öğrtemenler Günü etkinliğine, Türkiye’nin Londra Eğitim Müşavir  Hasan Ünsal, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Necmi Hasanoğlu, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol,  Türkiye ve KKTC’den görevli gelen Türkçe Dersi ve Türk Kültürü Öğretmenleri katıldı.

Samimi bir havada geçen etkinlike konuşma yapan Başkonsolos Çınar Ergin, öğretmenlik mesleğinin tüm diğer mesleklerden daha farklı olduğunu insana küçük yaşta şekil verdiğini kaydetti. ‘ Büyük bir sorumluluğu var, açıkçası bir millet sizden aydınlık yarınlara imza atacak nesillerin yetiştirilmesini bekliyor.’ dedi.

Görüntüler : Londra Yunus Emre Enstitüsü


Çınar Ergin’in İngileterede yaklaşık 600 bin kişilik bir toplum oluşturulduğunu, ister Türkiye Cumhuriyeti isterse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelsin bizler için fark etmez, İngiltere ve kendi ülkemiz arasında dostluğun artması ve pekişmesi sizlerin sağlıklı uyumu ile olacağını bununda başında kendi kültürünü tanıması ve bilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Kendi kültürünü tanımalısın

‘ Sağlıklı bir entegrasyon da, bu ülkedeki Türklerin kendi milli değerlerini daha çok benimsemeleri, daha çok öğrenmeleri, nesilden nesile daha çok aktarmaları; Bunların güzellikleriyle, güçleriyle kendilerini yoğurarak daha özgüvenli bireyler olarak yetişmeleriyle mümkündür.’

 

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında öğretmenler sorunlarını iletti

Öğretmenler İngiltere’de yaşadıkları sorunları anlattı. Etkinliğin karşılıklı sohbet bölümünde, öğretmenler Londra’nın diğer kentlere oranla çok pahalı olduğunu ifade ederek, yaşadıkları ortamın sağlıksız olduğunu belirttiler. Bunun yanında öğretmenelr, hem yüksek fiyatta sağlık sigortası  ve vize ücretlerini ödediklerini bu masrafların maaş ile dengeli olmadığını bildirdiler.

Öğrtemenler özlük haklarının yeniden düzenlenmesini isterken, Başkonsolos Çınar Ergin konuların ivedilikle ilgili makamlara iletileceği sözünü verdi. 
Öğretmenler, okul yöneticileri ve eğitimciler de yaptıkları konuşmalarda, İngiltere’deki Türk okullarına daha fazla öğrencinin çekilmesi için aileler ve okullar nezdinden girişimlerde bulunulmasını istediler. Toplantıda Türkçe eğitim ve okulların daha iyi olması konusunda düşünceler paylaşıldı.

 

Toplantıda okulların dağınık olması nedeniyle yeterli verimlilik alınamadığı konu ile ilgili çalışmaların yapıldığı aktarıldı. Kutlamada öğretmen müzisyenler Burhan Alıç, Sabriye Uz ve Mehmet Toyran konser verdi.