19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Sedat Demir ‘Üniversite Öğrencilerin Yurt Sorununu Çözmeliyiz.’

United Karlsruhe Basketball Sponsorun     DABAN Deutsche Immobilien & Investment

BW-HABER

Karlsruhe 1 Aralık 2017


Almanya’nın Karlsruhe kentinde faaliyet gösteren, öğrenci derneği Karlsruhe Türk Öğrenci Derneği (KATÖD) ‘ Çay Akşamı ‘ programında, Avrupa Sivil İnsiyatif Derneğini (ASİP)  ağırladı. ASİP Genel Başkanı Sedat Demir, Başkan Yardımcısı Rıfat Karayer ve Genel Sekreter Şener Solmaz KATÖD çay akşamında, 130 Türk üniversite öğrencisiyle bir araya geldi.

ASİP Başkanı Sedat Demir, KATÖD üyesi üniversite öğrencilerinin sorunlarını dinlemeye geldiğini ifade ederek, ‘ Bu gün buraya bizler konuşmaya değil, sizleri dinlemeye geldik. Üniversite gençliği bizler, Türk toplumu, Almanya toplumu açısından çok önemli, bunun bilincinde bizlerde gençliğimizi dinlemek için bu gün buraya geldik. Üniversiteli gençler toplumun dinamiğidir. ‘ sözlerini kaydeden Sedat Demir üniversiteli gençlerin özellikle barınma sorunuyla karşılaştıklarını, ilk defa gittikleri evlerinden uzak şehirlerde, kalabilecekleri uygun bir ev veya oda ihtiyacı doğduğunu belirterek, ‘ İşte ASİP sivil insiyatif  olarak bu noktada sizlere yardımcı olmak isteriz. Ben ve ASİP Derneği sizlerin bu önemli sorunu konusunda birlikte hareket ederek sorunu çözmek konusunda işbirliği yapmayı hedefliyorum.‘ 

Sedat Demir, konut sorunun ileri düzeyde olduğunun altını çizerek, kalıcı çözümler üzerinde durulması gerektiğini söyledi. KATÖD öğrenci derneği başkan yardımcısı Bilge Kaan Gökçe’de KATÖD olarak üniversiteli öğrencileri bir çok konuda bilgilendirdiklerini ayda bir düzenledikleri ‘ Çay Akşamı ‘ ile üniversite öğrencilerinin sorunlarını ele aldıklarını, bunun yanında ilk defa üniversiteye başlayan yeni öğrencilerin bulundukları şehre uyumunu sağladıklarını söyledi.

KATÖD Derneğinin düzenlediği Karlsruhe Okul Aile Birliği salonunda yapılan  ‘Çay Akşamı’ na 130 üniversite öğrencisi katıldı. Özellikle öğrencilerin ilk senesi olması dikkat çekti. Almanya’da en yoğun öğrenci kitlesine sahip KATÖD Türk öğrencilerin üniversite eğitimi almasını teşvik eden en önemli faktör.

Almanya’nın ilk STK larından 1955 yılında kurulan Karlsruhe  Türk Öğrenciler Derneği, tanışma amacı ile ayda bir kez ”Çay Akşamı” düzenliyor. Çay akşamlarında  sanatçı, dernek yöneticileri, belediye başkanları, sporcular, bilim adamları, iş adamları ve yöneticiler ağırlanarak öğrenciler ile buluşması sağlanıyor.