19/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Halima Anaokulu Ziyaretinde Konuştu : Meslek Fuarına Mutlaka Bekliyoruz.

BW-HABER

Karlsruhe 8 Ocak 2017


Karlsruhe’nin Başarılı Eğitim Yuvası Halima Anaokulu Ziyareti

Karlsruhe Çalışma Ataşesi Muhammet Kıran, Karlsruhe Halima Anaokulu’nu ziyaret etti. Karlsruhe Tivoli meydanında yeni binasına geçtiğimiz sene taşınan Halima Anaokulu müdürü Mesut Palancı, anaokulun çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Karlsruhe’de 1999 yılından beri hizmet veren 18 öğrenciyle başlayan Halima Anaokulu bu gün 72 öğrenci sayısı ve kalitesi ile Karlsruhe’nin en iddialı anaokulu konumunda. Mesut Palancı geçen yıllar boyunca verilen mezunların yüzde 70’nin Liseyi en iyi derece ile bitirerek üniversiteye başladığını, anaokulun dil eğitimi üzerinde ağırlık olarak durulduğunu belirtti.

750 Metre Kare Kapalı Alan

25 eğitimcinin çalıştığı anaokulu 750 metre kara kapalı, 800 metre kare açık bahçe alanına sahip. Mesut Palancı anaokulunda kullanılan tüm malzemelerin, boyasından, metal ve ağacına kadar  çok özel  hazırlandığının altını çizdi. Mesut Palancı anaokullarında eğitimci açığının ileri safhada olduğunu, iş garantisi olan güzel ve eğlenceli eğitimci mesleğinin gençler tarafından tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Halima Anaokulu Başarılı

Muhammet Kıran Halima Anaokulu’nun örnek çalışmalarını başarılı bulduğunu söyleyerek, gençlerede meslek yeri verilmesini takdirle karşıladığını ifade etti. 

Anaokulu Eğitimcilerine İhtiyaç Var

Muhammet Kıran, anaokullarında istihdam edilmek üzere aranan eğitimci sayısının Almanya’da oldukça fazla olduğunu, gençlerin sosyal alanlarda da meslek sahibi olmasının yerleşik toplumlarda önemli olduğunun altını çizdi. Muhammet Kıran, anaokulu eğitimci mesleği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliği olarak yardımda bulunmaya çalıştıklarını söyleyerek, şunları ifade etti ‘ Ataşelik olarak, farklı kaliteli bir çok mesleğin gençlerimiz tarafından tercih edilmesi için bilgilendiriyoruz. Meslek Okuluna gitmeyi tercih edenlerin, seçtikleri mesleklerde mümkün olduğu kadarının üniversiteye gitmelerini tavsiye ediyoruz. Ancak üniversiteye gidemeyecek olan gençlerin ise en kaliteli ve geleceği olan meslekleri tercih etmeleri yönünde görüşlerimizi bildiriyoruz.’

Karlsruhe Çalışma ve Soyal Güvenlik Ataşesi Muhammet Kıran, meslek konusunda soru ve sorunları olanların Ataşeliğe mutlaka gelmelerini, Ataşeliğin kapısının her zaman kendilerine açık olduğunu söyledi. 

Mesleğe İlk Adım 2018 Fuarına Mutlaka Katılın

Muhammet Kıran 20 Ocak Cumartesi saat 10:30 ‘da Karlsruhe DM Arena’da başlayacak olan ‘ Mesleğe İlk Adım 2018’ fuarına meslek adaylarını ve meslekleri tanımak isteyen velileri davet etti. Kıran DM Arena’da düzenlenecek olan Meslek Fuarında her sene olduğu gibi Karlsruhe Başkonsolosluğununda bir stant ile katılacağını ifade ederek, burada gençlere farklı meslek dallarında bilgi verileceğini belirtti.