23/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Eğitim Gönüllüleri Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’ı Ziyaret Etti

BW-HABER

Karlsruhe 10 Ocak 2018


Karlsruhe Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu, görevine yeni başlayan Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundu. Karlsruhe Okul Aile Birliği (KOAB) Başkanı Erdem Arın, görevine yeni başlayan Başkonsolos Nevzat Arslan’a hoşgeldiniz diyerek, görevinde başarılar diledi.

Çalışmalar hem çocuklara hemde ebeveynlere

Erdem Arın ziyarette, KOAB’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arın konuşmasında Karlsruhe ve çevresinde eğitim çalışmaları yapan gönüllülerden oluşan KOAB çalışanlarının, hem çocuklara hem de ebeveynlere yönelik olduğunun altını çizdi. Erdem Arın, ” Karlsruhe ve çevresinde faaliyetlerimiz arasında en büyük bütçeye sahip  5 şubeli Veli Kafe projesi ile; veli, okul ve öğrenciler arasında iletişimi sağlıyoruz. Veli Kafe ile birlikte bir çok aile Almanya’da ki haklarını öğrendi. Okullarda yaşanan sorunlara pratik çözümler üretttildi. Bunun yanında en önemli meselemiz olan okullarda Türkçe Dersleri konusunda hem Eğitim Müdürlüğü, hemde Karlsruhe Belediyesi ile çok olumlu ilişkilere sahibiz. Türkçe dersleri bölgemizde pozitif gelişim gösteriyor.”

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan, Baden bögesinde faaliyet gösteren derneklerin başarılarının önemine dikkat çekerek, sivil toplum derneklerin Almanya ve Türkiye ilişkilerine olumlu katkılarının bulunduğunu söyledi. Nevzat Arslan başarılı, olumlu çalışmaları takdirle karşıladığını ifade ederek, bu çalışmaların her iki ülkenin   menfaatine olduğunu ifade etti.

Karlsruhe Okul Aile Birliği 5 Eltern Cafe ile Karlsruhe’nin muhtelif okullarında hizmet vermeye devam ediyor. Karlsruhe İBZ binasında KOAB’ne ait  katta okul yardım kurslarının devam ettiğini açıklayan Filiz Sofyalı, okul yardım kurslarından  Karlsruhe’nin farklı semtlerinde de açmaya çalışacaklarını söyledi. Ziyaret sonunda toplu fotoğraf çekildi.