23/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Atatürk Kupası Heyeti Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’ı Ziyaret Etti

BW-HABER

Karlsruhe 11 Ocak 2018


Karlsruhe Başkonsolosluk görev bölgesi Türk Spor Klüplerinin katılacağı ”41 ıncı Atatürk Kupası” karşılaşmaları öncesi Atatürk Kupası Heyeti; Yunus Yazıcı, Atilla Beydil, Engin Demiral, Bülent Polat  Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Baden Bölgesinde 17 Türk Spor Kulübü futbol takımlarının katılacağı  ve 21 Ocak 2018 Pazar günü Pforzheim Fritz Erler Salonunda  düzenlenecek olan 41 inci Atatürk Kupası hakkında bilgi verdi.  Atatürk Kupası Heyet Üyeleri, Atatürk Kupasının 10 yıldır sadece Karlsruhe Başkonsolosluk Bölgesinde düzenlendiği bilgisini verdi.

Yunus Yazıcı, açıklamasında  Atatürk Futbol Turnuvası çok güzel bir gelenek olduğunun altını çizerek,  ” Bu turnuvanın tüm Almanya’da düzenlenmesi temennimizdi, bu gerçek oldu. Artık bu seneden itibaren  tüm Almanya’da düzenlenecek. Karlsruhe Bölgesi Türk Spor Kulüpleri, ”Atatürk Kupası Turnuvası” nın düzenlenmesini çok arzu ediyorlar. Bu turnuva ile gençlerimiz Cumhuriyet ve Atatürk ile bağlarının pekiştiği bir spor faaliyeti. Tabii başkonsolosluk, spor camiası, vatandaşlarımız,  bütün aileler ile birlikte  buluşma imkanı yaratıyor.”

Engin Demiral’da ” 41 inci kez düzenlenecek olan Atatürk Kupası’nın Almanya’da vatandaşlarımızın topluma katılmalarını sağlıyor. Bu faaliyetle birlikte, Almanya’da birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz.” Dedi.

Komite üyesi Atilla Beydil turnuvaya spor severlerin aileleriyle birlikte gelmeleri isteyerek, bu turnuvada sadece spor değil aynı zamanda tarihimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ü de anlayacağız dedi.

Komite üyesi Bülent Polat, büyük emeklerle düzenlenen turnuvanın lokomotifi olmanın gururunu yaşıyoruz diyerek, 10 yıldır sadece Karlsruhe bölgesinde düzenlenen turnuvanın şimdi Almanya genelinde düzenlenecek olmasıda ayrıca bir başarıdır dedi. Polat tüm vatandaşları karşılaşmayı izlemeleri için Pforzheim’a davet etti. 

Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan’da sporun birleştirici özelliğinin en iyi örneğinin Atatürk Kupası Turnuvasında yaşandığını, spor klüplerinin Karlsruhe bölgesinde başarılı bulduğunu söyledi. 41. inci Atatürk Kupasını desteklediklerinin altını çizen Nevzat Arslan gençlerin yaşadıkları toplumda katılımcı olmaları gerektiğini söyledi.