23/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Sahte Polis Kapınızı Çalabilir

BW-HABER

Karlsruhe 13 Ocak 2018


Karlsruhe’de sahte polis 75 yaşındaki adamı dolandırdı. Yaşlı adam 1.000 Avro’dan fazla değerli saatlerini ve 1.000 Avro nakit parasını kaptırdığı sahte polisten şikayetçi oldu. 

Dolandırıcılar yaşlı adamı 20:30’da aradı. Kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı , değerli saat hırsızlığı yaşandığını, bu nedenle  evlerine bir sivil bir polis memurunun  gönderileceğini ve memurun saati kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Yaşlı adam konuyu eşine anlattı. Kapıya biraz sonra gönderdiğini iddia ettiği polis memuru geldi. Olaydan yaşlı adamın eşi şüphelendiysede, telefonda kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, sürekli konuşarak, yaşlı adamın düşünmesine engel oldu. Telefon konuşmaları ve sivil memurum diyen adamın iknası ile yaşlı kadın kasada bulunan Rolex, Patek Philippe ve Ulysse Nardin markalı saatleri dolandırıcılara verdi. Kasada bulunan nakit 1.000 Avroyuda alan şahıs hızla olay yerinden kaçtı. 

Baden-Württemberg Eyaleti Kriminal Polis ve Karlsruhe Emniyet Müdürlüğü, sahte polis memurlarının aldatmacasına karşı vatandaşların kendilerini koruması için şu hususlara  dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu : 

– Polis asla 110 polis acil numarası ile arama yapmaz.

– Telefonda kendinizi baskı altında tutmayın. Telefonu kapatın, donlandırıcılardan  kurtulun.

– Bu tür iddialardan şüphelenin, kararınızı hızlı vermeyin.

Yabancılarla da iletişim kurmayın, kişisel veri ve değerli mücevher, nakit para ve eşyalarınızı göstermeyin, anlatmayın.

 

– 110’u arayın olay hakkında bilgi verin

– Geri arama düğmesini kullanmayın, aksi takdirde dolandırcıların telefonuna  geri dönersiniz.

– Telefonda kişisel ve mali durumlar konuşmayınız.

– Ailenize veya güvendiğiniz insanlara danışın