BW HABER karlsruhe

Aşağıda linki bulunan talep dilkçesini uygun şekilde doldurunuz…

DİLEKÇEYİ İNDİR :

Ek-32_Yurt_Disi_Sureleri_Borclanma_Talep_Dilekcesi

YURTDIŞI EMEKLİLİK İÇİN BAŞKONSOLOSLUKLARIN ÇALIŞMA ATAŞELİKLERİNE BAŞVURU YAPIN…

Yurtdışı emeklilik borçlanması için talep dilekçesi nasıl doldurulur?
Yurtdışı emeklilik borçlanması talep dilekçesini doldurmadan önce dilekçe ekinde yer alan açıklamaları dikkatlice okumak gerekiyor. Talep dilekçesini doldurmadan önce açıklamaları okumak hem yapılabilecek muhtemel hataları sıfıra indirecek hem de aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır. Dilekçeyi nasıl doldurmak gerekir dilerseniz madde madde sıralayalım.

Yurtdışı emeklilik borçlanması talep dilekçesinin ilk 5 maddesinde adınızı ve soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı, vatandaşlık durumunuzu, ikametgâh durumunuzu ve yurtdışında yaşadığınız ülkeyi yazıyorsunuz. 6. maddede erkekler çalıştıkları süreleri ve boşta geçirilen süreleri işaretlemeli, kadınlar ise çalışıyorlarsa eğer çalışılan süreleri ve boşta geçirilen süreleri, ev kadını iseler ev kadınlığı süresini işaretlemelidir. 7. maddede aylık almadıklarını ve talepte bulunmadıklarını işaretlenmeli, 8. maddede borç miktarının tebliğ edileceği adresi belirtilmeli ve 9. maddede asgari seçeneği işaretlenmelidir.

Sizin için en önemli madde olan 11. maddede ise borçlanma kapsamında yapılacak ödeme için gün sayısını ve işe başlangıç tarihini net ve doğru bir şekilde belirtmek gerekiyor. Borçlanma kapsamında ne kadar emekli maaşı alacağınızı 11. madde belirliyor. 13. maddede ise Türkiye’de SGK, BAĞ-KUR veya emekli sandığından herhangi birinde kaydınız bulunuyorsa sicil numaranızı bu bölüm de belirtmelisiniz. Talep dilekçesinin en üstünde yer alan kısma başvuru tarihini yazıp en altında yer alan bölümde de gerekli bilgilerinizi yazdıktan sonra SGK İl Müdürlüğü’ne başvurunuzu şahsen yaparak yurtdışı emeklilik borçlanması başvurunuzu tamamlamış olursunuz.