Almanya’da CHP’den 19 Mayıs Kutlaması
Wiesloch (Almanya) – Almanya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Baden Birliği, Wiesloch kentinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama organizasyonu düzenledi. Etkinliğe CHP Bursa Milletvekili ve Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurhayat Altaca Kayışlıoğlu katıldı.

Kayışlıoğlu: “Gençlerimizi Vatandaşlıktan Mahrum Etmeyeceğiz”
Kayışlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarına dikkat çekti. Askerlik ücreti konusunu iki hafta önce Meclis’te gündeme getirdiklerini belirten Kayışlıoğlu, AK Parti’nin 2023 seçimleri öncesinde bu konuda vaatte bulunduğunu ancak seçimi kazandıktan sonra sözünü yerine getirmediğini söyledi.
CHP olarak gençlerin Türkiye ile bağlarını koparmaması gerektiğini vurgulayan Kayışlıoğlu, şunları ifade etti:
“Gençlerimizi vatandaşlıktan mahrum etmeyeceğiz. Biliyoruz ki onlar da bu vatandaşlığı önemsiyorlar, maddi manevi bağlarını kurmak istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gereğini yapacağız.”
Kayışlıoğlu, nitelikli gençlerin yurt dışını tercih etmesinin en büyük sorun olduğunu belirterek, “Geleceğe dair hayal kuramaması, beklentilerinin olmaması nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalıyorlar” dedi. CHP iktidarında üretimin artırılması, yatırımın teşvik edilmesi ve adaletli hukuki güvenliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Kayışlıoğlu, tüm gençleri CHP iktidarında Türkiye’ye geri dönmeye çağırdı.

Yavuz: “Partiler Üstü Bir Organizasyon”
Baden CHP Birliği Başkanı Cengiz Yavuz, 10 yıldır geleneksel hale gelen bu kutlamayı düzenlediklerini söyledi. Yavuz, milli bayramları yurt dışında da tüm vatandaşlarla birlikte, parti ayrımı gözetmeksizin kutladıklarını belirterek, “Partiler üstü bir organizasyonun içerisindeyiz. 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım’ı vatandaşlarımızla birlikte anıyoruz” dedi.
Yavuz, CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti olduğunu hatırlatarak, “85 milyon hepimiz bir bütünüz. Cumhuriyetimizin yaşaması için ayrım yapmadan kenetlenelim” çağrısında bulundu. Dış mihrakların Türkiye’yi bölmek istediğini öne süren Yavuz, “Biz ortak fikirler üreterek cumhuriyetimizin güçlü olması için çalışalım” ifadelerini kullandı.
Yıldırım: “Cumhuriyet Kolay Kazanılmadı”
Baden CHP Birliği eski başkanı Mehmet Yıldırım da konuşmasında Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı. 19 Mayıs 1919’da İstanbul’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu dolaştığını belirten Yıldırım, “İşgal edilmiş bir ülkeyi bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” dedi.
Yıldırım, etkinliğe katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına, iş insanlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.
Gençlerden Müzik Gösterileri
Kutlamalara CHP Gençlik Kolları da katılım gösterdi. Gençler tarafından müzik gösterileri düzenlenirken, etkinlik coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.
Baden CHP Birliği’nin Mannheim, Heidelberg, Karlsruhe, Offenburg, Freiburg ve Konstanz olmak üzere 6 temsilciliği bulunuyor. Birlik, Mannheim’dan Konstanz ve Freiburg’a kadar geniş bir alanda faaliyet gösteriyor.









